Wauw: een kijkje in een heerlijk familiehuis in Dubai

Het blog Live Loud Girl is favoriet bij de Roomed redactie. Linda, de oprichtster, woont samen met haar man en twee jongens Jack en Sam in een heel fijn huis in Dubai. Haar interieur is heerlijk licht met veel planten en jaloersmakend design (zoals de Eames lounge chair!). Daarnaast is het haar gelukt om haar huis in deze zonnige stad ook een Nederlandse touch te geven.

Linda vertelde ons alles over Dubai, wat ze mist aan Nederland én we vroegen haar natuurlijk naar alle ins and outs over haar prachtige interieur. Kijk je mee?

Nadat ze van Nederland naar New York waren vertrokken, raakte Linda geïnspireerd op het gebied van interieur. Toen ze vervolgens naar Dubai vertrokken, besloot Linda haar hart te volgen en een blog te beginnen. Ze startte met een notitieblokje vol ideeën en begon die te delen, wat leidde tot haar eerste styling opdrachten en zicht uiteindelijk ontwikkelde tot een full time job.

Dubai gaf me de guts om mijn droom te volgen en Live Loud Girl te beginnen.

Het leven in Dubai is heel anders dan in Nederland. In Dubai schijnt de zon àltijd, soms iets te veel. ‘In de wintermaanden leven we echt op het strand. De kinderen hebben net als in Nederland een druk leven met school, sport en vriendjes, maar anders dan in Nederland zit ik daarom hier veel vaker in de auto terwijl ik in Nederland op de fiets zou stappen.’ Wat Linda het meest mist nu ze niet meer in Nederland woont? Haar familie, absoluut. En daarna speculaas met Sinterklaas, het lopen door een herfstig bos en de bakker om de hoek.

Een grote plant als eye catcher

Dubai heeft zich de afgelopen jaren erg ontwikkeld op het gebied van interieur, maar het aanbod meubels en accessoires is nog steeds niet zoals we in Nederland gewend zijn. ‘Voor mijn styling opdrachten bestel ik dan ook veel online om toch ook een beetje die Dutch roots mee te geven.’ De Eames stoel stond al heel lang op Linda’s wishlist en nog elke dag is ze blij dat ze in New York heel diep in de buidel heeft getast voor deze interior icon.

>> 10x de meest iconische foto’s van de Eames Lounge Chair

Linda houdt van een strak, wit en clean interieur, maar wel altijd met iets wat de boel opschudt. Dat zie je in haar opdrachten, maar ook in haar eigen huis. Dat is het typische ‘Loud’ element van haar styling!

Als mijn jongens er zijn en er is koffie, dan voel ik me al heel snel thuis

Als interieur stylist verandert Linda ook in haar eigen huis behoorlijk vaak de inrichting. Dagelijks wisselt ze wel van een lijst, plant of vaas. Iets minder vaak verandert ze een kleed in huis of geeft ze de muren een nieuwe kleur of behang. Ze werkt wel vaak met spullen die ze al heeft. ‘Een huis moet een verhaal vertellen, jouw verhaal, dus het hoeft echt niet allemaal bij elkaar te passen. Verandering in huis laat je waarderen wat je hebt.’

Bekijk ook: 8x de leukste stapelbedden en hoogslapers voor in de kinderkamer

Fotografie door Natalee Cocks

Reageer op artikel:
Wauw: een kijkje in een heerlijk familiehuis in Dubai
Sluiten