Dit familiehuis heeft de perfecte balans tussen licht, ruimtelijkheid en design

Als we één terugkomend element mogen noemen van de ontwerpen van HAO Design – een van onze favoriete designstudio’s -, dan is het wel die perfecte balans die zij elke keer weer weten te creëren. Of het nu gaat om de balans tussen vele tinten blauw of de juiste combinatie tussen vintage, industrieel en modern: De HAO-designers weten ons elke keer weer te verassen met de mooiste ontwerpen. Bij de verbouwing van dit familiehuis werd zoveel mogelijk daglicht en ruimtelijkheid gecreëerd.

In het familiehuis zat al een grote vliering, wat zorgde voor een split-level indeling. Maar omdat de vliering werd afgesloten door een grote muur, werd gelijk het daglicht geblokkeerd. HAO Design maakte een nieuw plan en sloopte de muur. Het eindresultaat is een fijn licht en ruimtelijk huis.

familiehuis
familiehuis
familiehuis

De entree en de woonkamer hebben nu fantastisch hoge plafonds. Er komt nu veel daglicht de kamers binnen. De hoogte zorgt voor een heleboel ruimtelijkheid en hierdoor staan ook alle kamers in verbinding met elkaar.

familiehuis
familiehuis

De open keuken is onderdeel van de woonkamer, maar het lagere plafond zorgt toch voor een soort scheiding. In het gehele familiehuis zijn er meerdere houtsoorten gebruikt. Hierdoor heeft het huis een rustige, Aziatische look die heerlijk clean is, zonder dat het saai wordt.

familiehuis
familiehuis
familiehuis

De slaapkamer en de home office kregen iets meer kleur dan de benedenverdieping. De home office is gebouwd op de overloop, slim om deze normaal ‘loze’ ruimte een functie te geven. Het groen van alle planten worden mooi gecombineerd met een felblauwe tint.

familiehuis
familiehuis

Last, but not least: de master bedroom. Ook hier wordt de ruimtelijkheid van het familiehuis behouden. De badkamer is open, maar wordt door middel van andere materialen toch gescheiden van de slaapkamer.

familiehuis

Wat een droombadkamer! Wil je zelf ook een badkamer met een natuurlijke look creëren? Bekijk dan deze inspiratieboost met de mooiste houten vloeren en in dit artikel laten we je de fijnste planten voor in de badkamer zien.

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
Dit familiehuis heeft de perfecte balans tussen licht, ruimtelijkheid en design
Sluiten