Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 13 aug 2021

Alles wat je wilt weten over Fairycore (ook leuk voor de kinderkamer!)

Heb jij al eens gehoord van de woontrend Cottagecore? Rond 2010 blies deze trend het plattelandsleven nieuw leven in door het naar binnen te brengen samen met de natuur. Op Pinterest is nu een nieuwe vergelijkbare trend opgekomen: Fairycore.

Net zoals Cottagecore is Fairycore geïnspireerd door de natuur en heeft het vaak een rustieke uitstraling, maar wat maakt Fairycore nou anders dan Cottagecore? We hebben een aantal dingen op een rijtje gezet, zodat jij gemakkelijker de keuze kunt maken.

Wat is Fairycore?

Het woord doet je natuurlijk al meteen denken aan fairytale, met andere woorden het is een echte sprookjesstijl. Terwijl Cottagecore een provinciale indruk wekt, gaat het bij Fairycore (of Fairywave) meer om een sfeer van mystiek.

Meer dan dat het eigenlijk naar een sprookje verwijst is Fairycore een feeënstijl. Dus als je meer wilt weten over Fairycore dan is het slim om ook meer over feeën te leren.

Het gaat daarbij ook verder dan een interieurstijl, het is een levensstijl. Zoek het internet maar eens af en je vindt meteen hoe je jezelf er ook wat magisch uit kan laten zien. Het is daarom de ideale stijl om de magie zijn werk te laten doen op jou en je interieur.

Zo lijkt het net of je je in een sprookje bevindt in je eigen huis. Het is een echte aanrader voor de kinderkamer, maar stiekem kan het net zo leuk in huis zijn voor jou als voor de kids.

Must-have Fairycore items

Er zijn een paar items die simpelweg zo dat magische gevoel in huis creëren. Kijk dus vooral even rond of je ergens iets van deze lijst kan vinden wat je ook in jouw interieur zou willen hebben.

  • Paddestoel lampen
  • Muurvlinders
  • Kristallen
  • Bloemendecoraties

Meer inspiratie nodig?

Wij hebben nog wel wat meer ideeën om jouw interieur om te toveren. Bijvoorbeeld pastelkleuren worden vaak gebruikt in een Fairycore interieur. De zachte kleuren stralen warmte uit en werken goed om een magisch gevoel op te roepen in je woning.


Ook glitter kan een goede keuze zijn om een vleugje magie aan je moderne interieur te geven.


Natuurlijk kan je niet vergeten dat je ook het groen naar binnen kan halen. Met wat planten, boomstronken en paddestoelen kan je gemakkelijk een Sprookjesbos effect creëren.


Nog leuker is het als je het idee wekt alsof er nog kleine bewoners in je huis ergens verstopt leven. Het is heel leuk voor bezoek om dan rond te kijken door een woning en al deze details te vinden.

Dit is waarom je een fairy garden met je kids wilt maken in de tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over Fairycore (ook leuk voor de kinderkamer!)
Sluiten