Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 21 apr 2021

Dit is waarom je een fairy garden met je kids wilt maken in de tuin

Een sprookjesachtig idee: een fairy garden is een soort mini tuin met allerlei levendige accessoires en details om een elfjeswereld te creëren. Met accessoires bouw je een scene waarbij het lijkt alsof er magische bosbewoners in jouw tuin wonen.

Een fairy garden kan geplaatst worden bij een plant, boom, in een bloempot of helemaal op zichzelf. Het geeft je kind de kans om los te gaan met zijn of haar fantasieën en creativiteit.

Een fairy garden maken

Er zijn geen regels aan verbonden en de ideeën zijn eindeloos om jouw kleine wereld vol fantasie te maken. Daarnaast zorgt een fairy garden ervoor dat de jouw kinderen leren omgaan met de natuur, een win-win-situatie dus.

Je kan bijna alles gebruiken voor jouw fairy garden maar de volgende dingen zijn handig om bij de hand te hebben:

 • Een (kapotte) bloempot (of bak)
 • Potgrond
 • Mos
 • Kleine planten
 • Kleine stenen
 • Accessoires om alles mee aan te kleden
 • Je hebt dus niet zoveel nodig om te beginnen en onthoud: alles is goed en niets is te gek. De fairies zullen zich snel welkom voelen en je erg dankbaar zijn.

  Hoe ga je te werk

  Als je alle spullen hebt verzameld ga je kijken wat je wilt maken. Overleg met je kind wat hij of zij graag zou willen en begin vervolgens met het vullen van de bloempot.

  De pot vul je met potgrond maar vul hem niet helemaal tot aan de rand. Zo hebben de accessoires straks een randje om tegen aan te staan en vallen ze minder snel om.

  In dit sprookjeshuis schittert een gouden keuken en een volledig roze gang (and it’s magic!)


  Vervolgens kan je de pot gaan decoreren met de kleine planten. Houd er rekening mee dat er ruimte over moet blijven voor het mos en de verdere accessoires. Het mos kan je op de potgrond leggen om een mooi gazon voor de elfjes te creëren in jouw fairy garden.

  Met de kleine stenen kan je een looppad creëren richting het huisje van de elfjes en dat is dan ook meteen de volgende stap: creëer een huisje voor de natuurwezens. Dit kan je zelf van lollystokjes maken, of dit kan je kopen in de winkel.

  Vergeet ook niet om mini bankjes te kopen (of te maken) en maak van de fairy garden echt één geheel. Voeg toe wat nodig is (bloemen, schelpen, takjes of lampjes) totdat jij en jouw kind tevreden zijn.

  Tijd voor een likje verf? Zo knap je jouw tuinhuisje of schuur op

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  FairygardenBuitenlevengevoel

  Reageer op artikel:
  Dit is waarom je een fairy garden met je kids wilt maken in de tuin
  Sluiten