Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 4 mrt 2020

Waarom het zo belangrijk is om een eyecatcher in je interieur te hebben

Lees je al een tijdje de artikelen van Roomed? Dan heb je vast al eens de woorden ‘focuspunt’ en ‘eyecatcher’ gelezen. Maar waaróm houden we zo van een eyecatcher in huis? En hoe style je zo’n focuspunt op de juiste manier?

Als je al bent afgehaakt bij het woord eyecatcher, laat ons je dan eerst even bijpraten. In elk interieur heb je verschillende rollen. Één element is hierbij het absolute focuspunt. De rest van je interieur is dan ook belangrijk, maar heeft als rol eigenlijk voornamelijk het meehelpen om het focuspunt beter uit te laten komen.

Waarom heeft een interieur een focuspunt nodig?

Een focuspunt in je interieur zorgt over het algemeen voor meer balans in huis. Vrijwel elke ruimte wordt beter van een focuspunt, omdat je precies weet wáár je naartoe moet kijken. Je kunt simpelweg niet overal meteen je aandacht naartoe trekken, dus kies voor een focuspunt dat het waard is om gezien te worden.

We kunnen je niet vertellen wát dan precies als focuspunt moet kiezen, want dat is bij elk interieur weer anders. Misschien heb jij een stunning open haard waar je graag de aandacht op wil vestigen, misschien wil je juist de aandacht trekken naar jouw groene velvet bank.

Kies voor een item waar jij blij van wordt en wat het verdient om in de spotlights te staan, dan kan het niet misgaan.

In dit huis is de grote kamerplant duidelijk de eyecatcher in het interieur. De rest van de items zijn er op de juiste manier bijgezet. Dit brengt ons op het volgende punt: styling.

Zo style je een echte eyecatcher in je interieur

Of de eyecatcher in jouw interieur nou groot of klein is, er is één ding zeker: jouw eyecatcher moet opvallend zijn. Dat kan qua kleur, qua vorm of qua materiaal zijn.

Zodra je jouw eyecatcher bepaald hebt, kan je de rest van de ruimte daar omheen stylen. Het is een goed idee om hetzelfde kleurenpalet aan te houden, maar zorg er wel voor dat jouw eyecatcher nog genoeg opvalt. Het is niet slim om het item volledig in de ruimte te laten blenden. Een beetje contrast met kleuren mag daarom best.

Uit deze interieurs kan je echte eyecatcher-inspiratie halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom het zo belangrijk is om een eyecatcher in je interieur te hebben
Sluiten