Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 17 jan 2021

Zo richt je jouw huis het beste in als je een extravert persoon bent

Bij het inrichten van een extravert huis ligt de focus op het creëren van een goede ruimte voor bijeenkomsten en leuke gesprekken met je gasten. Terwijl introverte mensen een eigen toevluchtsoord nodig hebben om tot rust te komen, vinden extraverte mensen dat herstel in het gezelschap van anderen.

Ben jij juist introvert? We schreven eerder een artikel over hoe je een introvert interieur kunt inrichten – met een focus op sfeer en rust.

Zó richt je als extravert je huis in

1. Gebruik opvallende kleuren

Als extravert kan je jouw persoonlijkheid laten zien door kleuren in huis te gebruiken. Waar een introvert persoon juist voor neutrale kleuren zal gaan, heeft een extravert liever heldere tinten. Ook kunnen ze prima complementaire kleuren met elkaar combineren.

Deze kleuren zien we niet alleen terug in meubels en accessoires, ook druk behang met leuke patronen is zeker welkom in een extravert huis.

2. Focus op interactie bij het inrichten van een ruimte

Een ruimte is niet alleen om een goed boek te lezen, er hoort genoeg plek te zijn voor een spelletjesavond, diners met familie of gezellige filmavonden met vrienden.

Een tweezitsbank of een rustig leeshoekje zal niet een voorkeur zijn van een extravert persoon. Gebruik multifunctionele producten zoals een mand met deksel of een poef zodat je genoeg zitplaats hebt als er mensen over de vloer komen.

> Shop the look: een groene fluwelen bank, toffe vloerkleden en meer

3. Je meubels hebben een doel

Het gaat een en al om functionaliteit in een extravert huis. We hadden het er net al even over, maar het gaat erom dat je als extravert een ruimte bank, genoeg stoelen, poefs en een grote eettafel hebt om gezellige avonden te kunnen plannen.

Daarnaast is gezelschap enorm belangrijk. Het plaatsen van meerdere onderzetters en hebben van eigen mokken voor vrienden is dan ook meer dan logisch.

4. Je herinneringen tentoonstellen

Een andere manier om een extravert huis in te richten is door je herinneringen tentoon te stellen. Dit kan met een gallery wall met foto’s van leuke tijden met vrienden of familie, of door souvenirs te plaatsen op een wandplank. Deze items doen je namelijk als extravert denken aan alle leuke momenten van je leven.

5. Een extravert huis zonder een luidsprekersysteem? Zeker niet

Een introvert heeft meer ruimte aan stilte en rust, dat zal je in een extravert huis minder snel meemaken. Extraverte mensen creëren namelijk graag lawaai. Ze houden ervan wanneer muziek door verschillende kamers stroomt – op deze manier verbinden ze ruimtes met elkaar.

Als er even geen muziek aanstaat, dan staat de tv wel aan – al is het puur en alleen voor wat geluid terwijl je aan het koken of eten bent.

6. A must: een open concept

Het zal je vast niet verbazen, maar extraverte personen houden ervan dat het huis zo open mogelijk is ingericht. Op deze manier kunnen conversaties met personen die zich in een andere kamer bevinden prima doorgaan.

Het slopen van een muur (of meerdere) om een bepaalde ruimte groter en gezelliger te maken is dan ook meer dan logisch in een extravert huis.

Andere ruimtes inrichten?

The Spruce

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo richt je jouw huis het beste in als je een extravert persoon bent
Sluiten