Renée Leeuw
Renée Leeuw Finds 18 jun 2015

Explore with Brainy Days: vintage finds voor in huis

Hoi ik ben Vera, creative founder van Brainy Days, een online conceptstore. Als stadse avonturier ben ik continu op zoek naar onontdekte hotspots, parels van producten en een schatkist aan designers. Deze ontdekkingen deel ik maar al te graag met je! Naast de webshop vol verrassende producten krijgt Brainy Days deze zomer een fysieke locatie in Amsterdam Oud-West. Geen vaste winkel maar een creatieve kantoorruimte die naast warehouse voor de webshop flexibel ingericht zal worden, van thema-weekendwinkel tot workshop ruimte. So stay tuned!

Een huis vol nieuwe design meubels doet mij eerlijk gezegd niet zo veel. Ten eerste omdat mijn portemonnee het niet zo leuk vindt en ten tweede geeft het je interieur een stuk minder karakter. Juist de combinatie van meubels en accessoires met een verhaal maakt een huis persoonlijk en levendig. Let wel op dat je vintage finds combineert met frisse, heldere kleuren en materialen zodat je huis niet verandert in een soort van rommelmarkt of kringloopwinkel. Daarnaast is het leuk om altijd te blijven verzamelen. Houd je ogen goed open en durf oud met nieuw te matchen. In steden wordt regelmatig veel moois op straat gezet. Zo vond ik een jaren 50 rokersstoeltje van zwart sky leer. Deze parel hebben we letterlijk bij ons voor de deur gevonden en staat nu te pronken in de woonkamer. Nog steeds vraag ik me elke dag af wie de vorige eigenaar was en wat de geschiedenis is van deze stoel! Naast gewoon op straat deel ik in dit blog mijn favoriete spots en merken waar je betaalbare vintage meubels en woonaccessoires kan scoren.

1. Grof Amsterdam

Webshop met betaalbare vintage woonaccessoires

Marijke, de oprichtster van Grof Amsterdam, heeft een neusje voor vintage woonaccessoires. Toen er in haar eigen huisje geen plek meer was voor haar vintage vondsten van de straat is ze begonnen met haar webshop. Al haar vondsten fotografeert ze en worden binnen no time verkocht. Naast haar eigen webshop zal binnenkort een speciaal uitgezochte selectie in de webshop van Brainy Days verkocht worden.

2. La Casa Vechhia

Showroom aan huis met customized vintage meubels en accessoires

‘La Casa Vecchia’ is Italiaans voor ‘ Het Oude Huis’. Je bent hier aan het juiste adres voor unieke customized vintage items. Van oude click camera’s en koffers tot stoelen en kasten. De meubels worden door eigenaresse Marijn voorzien van een subtiel likje verf en worden zo nieuw leven in geblazen. Je kan de meubels op afspraak bekijken in de showroom aan huis in Amsterdam Noord. Marijn deelt al haar nieuwste vondsten op haar Facebook pagina dus houd deze in de gaten om te kijken of er iets voor je tussen zit!

3. Blood New label

Webshop en showroom op afspraak

Hier vind je industriële en vintage meubels en accessoires, die met veel liefde en passie zijn opgespeurd in België en Frankrijk. Sommige meubels zijn opgeknapt en andere zijn gelaten in de staat, waarin zij gevonden zijn. Ben je op zoek naar een industriële lockerkast, oude toonbank of een mooie robuuste lamp? Even speuren op de webshop en grote kans dat Blood New Label heeft wat je zoekt.

4. Tof vuil

One man’s trash is another man’s treasure

Deze stoel hebben we letter op straat gevonden bij het grof vuil voor ons huis. Dit was natuurlijk wel een super lucky day voor ons! Karlijn, oprichter van TOFvuil, heeft er een sport van gemaakt om toffe spullen te spotten tussen al het grofvuil. Ze deelt haar vintage finds op Facebook en inmiddels heeft ze al een behoorlijke aanhang van mensen die haar helpen met het spotten. Karlijn wil laten zien dat het omtoveren van grof vuil naar TOFvuil goed is voor je creativiteit, het milieu en je bankrekening. Haar slogan luidt dan ook: “One man’s trash is another man’s treasure.”

5. Happy Vintage

Webshop en verhuur van vintage meubels en accessoires

Joske, vintage freak en struin-kampioen, maakt het liefst mensen blij met mooie vintage spullen. Of het nou is voor in je huis, voor je bruiloft of om cadeau te geven; Joske verkoopt en verhuurt alleen maar spullen die haar zelf echt iets doen. Haar eigen hart moet eerst een klein sprongetje maken, pas dan verkoopt ze de vintage finds in de webshop. Happy word je zeker bij het zien van al het mooie vintage spul in deze shop.

Lees ook Vera’s vorige blog, waarin zij de leukste spots van Amsterdam Oud-West met ons deelt.

Explore with Brainy Days via Facebook en Instagram.

Reageer op artikel:
Explore with Brainy Days: vintage finds voor in huis
Sluiten