Frederique Rekers
Frederique Rekers Trends 23 mrt 2021

Experts vertellen: in deze kleuren kan je de muur beter níét verven

Het is belangrijk dat jij jouw interieur inricht naar je eigen smaak. Er geen goede of foute manieren voor het inrichten van je huis, maar het kan geen kwaad om te kijken naar wat experts vinden van bepaalde kleuren op je muur.

Deze kleuren zou je volgens hen namelijk niét op je muur willen. (No worries, we vertellen meteen welke kleur je dan wél kan kiezen) Kleuren zijn erg belangrijk en we vertellen je graag meer over de invloed van kleuren.

De eerste kleur: gebroken wit

Gebroken wit kan er volgens ontwerper Emma Beryl in een interview met MyDomaine een beetje groezelig uitziet als de muur niet goed verlicht is. Het kan op de muur lijken alsof er verschillende, minder aantrekkelijke tinten te zien zijn (ook weer afhankelijk van de verlichting in de kamer).

Ga in plaats hiervan voor Greige. Dit is een lichtere tint met een koelere ondertoon. Bovenstaande foto geeft hiervan een voorbeeld.

Deze kleur wil je volgens experts ook niet op je muur

De kleur Royal Blue komt je vast bekend voor en het zou goed kunnen dat je deze kleur zelf op je muur hebt. Raak niet in paniek, het is namelijk wel een van de slaapkamerkleuren van 2021.

Toch is het een moeilijk te combineren kleur zegt interieurontwerpen Megan Hopp. “Het is de meest populaire kleur onder klanten maar de heldere middentoon is erg schokkend en moeilijk te gebruiken”.

Korenbloemblauw is volgens Megan een betere optie. Dat is de kleur van de bovenstaande bloem en is het heeft een iets zachtere tint. Ook is deze kleur niet zo donker maar ook weer niet te licht.

Ook een no go: Limoengroen

Limoengroen is volgens ontwerper Rayman Boozer veel te licht en houdt ook te veel licht vast. Je verblindt je gasten ermee en de kleur is volgens hem te scherp voor in je interieur.

Een diepere, meer verfijnde tint is beter. Denk hierbij aan bijvoorbeeld donkergroen. Dit is makkelijker te combineren en straalt meer rust uit.

Even geen regels: je huis inrichten met alleen maar complementaire kleuren

Vermijd neon

Neonkleuren vertalen zich niet goed in je huis. Dit zeggen onder andere Larisa Barton en Crystal Sinclair (beide ontwerpers). Op neon gebaseerde verfkleuren creëren een heftig gevoel in bijna elke kamer.

Neon wordt vaak als alarmerend gezien waardoor het afleidt van al het andere in de kamer. Laat deze gewaagde tinten daarom liggen en kies voor meer serene verfkleuren, bijvoorbeeld zacht grijs. Het creëert een lichtere en schonere ruimte.

Papier wit in plaats van pale pastel

Lichtblauw, geel en roze beschrijft Sinclair als een paar van de slechtste verfkleuren. Dit komt omdat ze de neiging hebben om helderder over te komen dan een traditionele witte tint.

“Het ziet er zo helder uit als glazuur”. Hmm niet helemaal de stijl waar wij voor zouden gaan en daarom is papier wit volgens haar een betere optie. Dit is een frisse kleur, erg tijdloos en past in elke ruimte.

Chocoladebruin it is

“Verf je muur niet basic bruin”, zegt Hopp. Een middentint bruin is volgens haar een van de slechtste interieurverfkleuren die je kunt gebruiken. Maar daarmee zijn niet alle bruine verfkleuren verboden.

Chocoladebruin is wel een erg goede kleur, overweeg daarnaast ook beige tinten, donkere tinten en chique tinten bruin.

BLauw in plaats van rood

Rood is aggressief en laat je niet ontspannen. Mocht je echt fan zijn van deze kleur, ga dan voor accessoires in het rood in plaats van een hele muur.

Gebruik deze kleuren nóóit in je home office, zegt een expert


Waar je volgens Boozer rustiger van wordt is lichtblauw. Maar ga niet voor saai blauw. ‘Cool blue’ is hiervoor een goed voorbeeld. Je ziet het terugkomen in de bovenstaande foto.

Als laatst: saai beige

“Het is niet wit, maar wel saai.” Sinclairs vindt het een slechte tint voor op de muur. Kies hiervoor wederom voor een grijskleur en het liefst een chiquere tint.

Histor roept deze neutrale kleur uit tot Kleur van het Jaar 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mydomaine

Reageer op artikel:
Experts vertellen: in deze kleuren kan je de muur beter níét verven
Sluiten