Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 5 okt 2018

Netflix tip: reizen in een omgebouwde schoolbus in ‘Expedition Happiness’

Droom je ervan om de wereld rond te reizen in een busje, dan zie je waarschijnlijk een hip lichtblauw Volkswagenbusje voor je. Maar is het je ooit opgevallen dat die dingen best wel, nou ja, klein zijn? Nee, neem dan een oude Amerikaanse schoolbus: daar pasten tientallen kinderen in, dus ook best wel een heel appartement. En alles is te volgen op Netflix.

Zoiets moesten filmmaker Felix en zijn vriendin, muzikante Mogli, gedacht hebben. Het stel woonde samen in Berlijn, maar ze voelden zich opgesloten in de stad én hun hond Rudi had moeite om de trappen van hun flat de beklimmen. Daarom vertrokken ze uit de stad, en laat het nou net zo zijn dat ze toen een oude schoolbus zagen die te koop stond – in New York.

Expedition Happiness in een appartement op wielen

Dat lieten de twee zich geen twee keer zeggen. Samen met hun o zo schattige hond reisden ze naar Amerika, waar hun avontuur begon. Eerst moest die schoolbus natuurlijk worden omgebouwd: stoelen eruit, houten vloer en interieur erin.

Ze maakten er een echt tiny house van, inclusief verschillende ‘kamers’, een keuken die niet zou misstaan in een landelijk huisje én uiteraard een paar cheesy quotes (‘Live simply’, en zo). Superluxe was het niet, maar de wielen onder het huisje maakten dat ongetwijfeld meer dan goed.

Toen hun omgebouwde schoolbus zo’n twaalf weken later klaar was, kon het reizen beginnen. Ze reden heel Noord-Amerika door: van Alaska, via de Pacific Highway, helemaal naar Mexico. De avonturen die ze onderweg meemaakten (én de prachtige landschappen die ze zagen) legden ze vast op camera – tja, je bent filmmaker of je bent het niet. Het resultaat is ‘Expedition Happiness’, een vlog-achtige documentaire.

De docu duurt ruim anderhalf uur; je kunt de internationale versie bekijken op Netflix. Leuke tip voor dit weekend! En eh, misschien staat er nog wel ergens een oude bus te koop?

Meer toffe dingen op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix tip: reizen in een omgebouwde schoolbus in ‘Expedition Happiness’
Sluiten