Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 28 jan 2018

Het favoriete hoekje in het huis van: grafisch vormgever Evita

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Deze week kijken we binnen bij Evita.

Evita is grafisch vormgever en heeft niet alleen een passie voor typografie, maar ook voor planten.. véél planten. Haar prachtige serre bouwde ze om tot urban jungle. Oh yes, we like!

De natuur in huis

Evita, moeder van twee kindjes (van 1 en 5 jaar), is twee maanden geleden verhuisd naar de Rivierenbuurt in Amsterdam. Het huis heeft een prachtige serre waar veel licht binnen komt vallen. De grafisch vormgever wist meteen wat ze hier mee wilde doen: het omdopen tot urban jungle. “Ik creëer binnen graag het gevoel alsof je buiten in de jungle zit”, vertelt Evita. En dat is haar zeker gelukt!

Het is alsof je buiten in de jungle zit

Liefde voor natuurlijke materialen

Haar stijl zou Evita omschrijven als minimalistisch, wit, natuurlijke materialen en – uiteraard – veel groen. “De planten komen van verschillende plekken, sommige zijn stekjes uit London, Wildernis in Amsterdam, maar ook De Intratuin en plantenmarken.”

Gelukkig kun je in deze jungle wél comfortabel zitten. Een eettafel van Fest Amsterdam en prachtige eetstoelen; in welk oerwoud zie je dat nou?

Fotografie: Evita Witzenhausen

Jouw hoekje op Roomed? Stuur ons een mailtje!
[email protected]

Meer plantspiration

Wil je ook graag meer planten in huis halen? Wat dacht je van de de Fittonia met haar roze bladeren, waterplanten in een glazen pot of een bloeiende Medinilla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: grafisch vormgever Evita
Sluiten