Even de ramen open zetten? Deze verdwijnen automatisch ín de muur!

Als je een mooi uitzicht hebt, is het natuurlijk wel zo fijn als je daar zoveel mogelijk van kunt genieten. Tot ons grote geluk ontwerpen architecten steeds vaker huizen met ramen van de grond tot het plafond, waardoor de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Maar de perfectionist wil natuurlijk het liefst helemaal geen belemmeringen van het uitzicht, dus geen kozijnen en lijsten rond het raam en de ramen moeten volledig open kunnen. Ook bij de hoeken. Dat is waar ramen- en deuren fabrikant Vitrocsa om de hoek komt kijken.

Het enige nadeel van glazen schuifwanden is namelijk dat je ze eigenlijk nooit helemaal kunt laten verdwijnen. Meestal belemmert zo’n glazen pui dus alsnog een deel van je uitzicht. De fabrikant bedacht een slimme oplossing, waarbij de ramen volledig verdwijnen als je ze openslaat. Kijk maar even naar onderstaande video.

Het draaibare systeem neemt het concept van normale schuifdeuren nét een stap verder doordat de glazen panelen ook de hoek om kunnen. Dat alleen al is natuurlijk super handig, maar wat het design nog beter maakt, is dat je de ramen vervolgens in een muur kunt schuiven. Zo wordt het wel heel makkelijk om buiten naar binnen te halen.

Oud idee in een nieuw jasje

Het idee van een muur die volledig verdwijnt, werd eerder al eens bedacht door de bekende architect Ludwig Mies van der Rohe. Hij ontwierp ramen die volledig in de grond eronder konden verdwijnen. Dat design sloeg helaas niet helemaal aan, aangezien het idee (door een elektrische motor) niet erg energie efficiënt was en het alleen werkt als je een kelder hebt zodat de ramen daarin kunnen zakken. Van der Rohe is trouwens ook het creatieve brein achter een succesvol interieur icon: de Barcelona Chair.

vitrocsa.com.au

Reageer op artikel:
Even de ramen open zetten? Deze verdwijnen automatisch ín de muur!
Sluiten