Frederique Rekers
Frederique Rekers Keuken 2 jul 2021

Op deze manier verdwijnen alle vieze etensluchtjes uit de keuken

Als er bij jouw ook nog vaak scherpe geurtjes hangen van je culinaire gemaakte gerecht is het tijd voor verandering. We zullen jullie uitleggen hoe je vieze etensluchtjes uit de keuken kunt verwijderen zodat je hier geen last meer van hebt.

Zó verwijder je deze vieze luchtjes.

Etensluchtjes uit de keuken

Laten we beginnen met de meest logische oplossingen: gebruik je afzuigkap en gooi je ramen in de keuken open. Er komen nu eenmaal veel geuren vrij tijdens het koken en om te voorkomen dat ze je huis binnendringen kan je tijdens het koken al maatregelen nemen.

7 keuken tools die je als volwassene écht nodig hebt in de keuken


Daarom is het belangrijk dat je de afzuigkap altijd goed aanzet en de ramen tijdens het koken open gooit. De geuren zullen zo snel je huis verlaten. Als het toch niet is gelukt om de geuren weg te dringen zijn er per gerecht een aantal oplossingen.

Vis

Te beginnen bij vis. Zeevruchten zijn een boosdoener als het gaat om geuren in de keuken die lang blijven hangen. De oplossing: laat na het koken een kom witte azijn een nacht op je aanrecht staan.

Als dit nog niet werkt kan je ‘s ochtends kan je kaneelstokjes, citroenschillen en gemalen gember in water op het fornuis laten sudderen (minimaal 15 minuten). Maak meteen wat extra want dit is ook heel lekker voor in de thee.

De geur van knoflook, peper en ui

Dit zijn ingrediënten die je erg vaak gebruikt in de keuken, en de oplossing voor de aanblijvende geur is onze grote vriend citroen. Snijd een citroen door midden, leg ‘m in kokend water en laat hem tien minuten sudderen. Het zal geuren neutraliseren en verfrist je keuken meteen.

Het wondermiddel der natuur: dit kan je allemaal schoonmaken met citroen

Curry

Bij curry gebruik je vaak heftige kruiden die het extra lekker maken. Toch vervelend als je gasten kunnen ruiken dat jij gisteravond nog curry gegeten hebt. De oplossing hiervoor zit ‘m in twee producten: aardappelen en zout.

Spel de aardappelen af en snijd ze in stukjes. Vervolgens kan je ze bij je gebruikte kookgerei neerleggen. Bestrooi alles met keukenzout, leg het in een pan en dek de pan af met een dekstel. Na twee uur kan je het wassen en zullen de geurtjes weg zijn.

Tomaten

Maaltijden op basis van tomaten kunnen dagenlang blijven hangen omdat je het vaak wat langer kookt. Denk aan een zelfgemaakte saus of Italiaanse gerechten. De oplossing voor het verwijderen van deze geuren is simpel: gebruik theezakjes.

Spoel je pannen om en gooi er een paar theezakjes in (vooral groene thee werkt goed). Spoel er vervolgens heet water over en laat dit 15 minuten intrekken.

Vieze etensluchtjes: bacon vet

Als je een lekker stukje bacon hebt gebakken kan deze geur erg intens zijn. Pak een spuitfles met water en voeg gelijke delen van de volgende essentiële oliën toe: eucalyptus, citroen en lavendel (8-10 druppels is genoeg).

Spuit dit rond bij je kookplaats en als je een ventilator hebt spuit het dan ook hierop. De lekkere geur zal zich verspreiden en de de vieze etensluchtjes verdoezelen.

Verbrande toast

Ai, iets laten verbranden is altijd vervelend. Je hebt én geen toast én de geur is niet lekker. Je kan hiervoor een bakje met koffiedik een paar uur op je aanrecht plaatsen. Dit helpt bij het afbreken van aromatische verbindingen in verkoold voedsel.

5 gewoontes om aan te leren voor een duurzame keuken

Etensluchtjes
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Purewow

Reageer op artikel:
Op deze manier verdwijnen alle vieze etensluchtjes uit de keuken
Sluiten