Jaime Andreas
Jaime Andreas Kantoor 24 apr 2020

De hele dag werken aan je eetkamerstoel? Deze ergonomische tools heb je echt nodig

Zitten is het nieuwe roken, maar helaas vereisen sommige banen dat je bijna altijd op een stoel zit. Dit geldt voor kantoorbanen, maar ook wanneer je nu thuis aan slag moet. Het is niet goed voor je lichaam en op een gegeven moment wordt al dat zitten ook wat vervelend. Dit zijn ergonomische tools die je nodig hebt om het vele zitten dragelijker te maken.

Een fijne bureaustoel kan al heel veel oplossen, maar soms heb je andere hulpmiddelen nodig.

5 ergonomische tools om het vele zitten dragelijker te maken

1. Een stabureau

Een stabureau is een perfecte manier om zitten en staan gedurende de werkdag af te wisselen. Met een handig knopje of een hendeltje kan je het bureau op gewenste hoogte zetten. Op deze manier hoef je niet constant te zitten.

2. Een zitbal

Een zitbal is de manier om een actieve zithouding te creëren. Je moet je lichaam focussen om goed te blijven zitten op zo’n zitbal, want anders val je om. Onderuitgezakt zitten is geen optie. Je wordt dus constant gestimuleerd om een juiste houding met rechte rug aan te nemen. Wellicht wil je niet constant op een zitbal zitten, maar als afwisseling op je bureaustoel is het wel fijn.

3. Laptopstandaard

Een laptopstandaard of laptopondersteuning is altijd wel fijn om ervoor te zorgen dat je geen last van je nek krijgt. Zo’n standaard zorgt er ook voor dat je niet altijd aan je keukentafel of bureau hoeft te zitten wanneer je thuis aan het werk bent. Met zo’n standaard kun je zo nu en dan ook verplaatsen naar een lekker plekje op de bank of in de tuin.

4. Zitkussens

Zitkussens zijn ergonomische tools die je dagelijks zitcomfort beter maken. Een houten of kunststoffen eetkamerstoel is onwijs stylish, maar niet altijd even comfortabel. Zeker niet wanneer je er uren lang op moet zitten. Een zitkussen maakt het net even wat zachter aan de billen.

5. Hoge kasten of planken

Misschien een beetje gek, maar hoge kasten of planken zorgen ervoor dat je zo nu en dan even moet opstaan om benodigdheden te pakken. Dit zorgt voor meer beweging in je dag. Het zijn maar kleine dingetjes die er toch even voor zorgen dat je van je plek opstaat.

Graag comfortabeler thuiswerken? Wij hebben tips voor je:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De hele dag werken aan je eetkamerstoel? Deze ergonomische tools heb je echt nodig
Sluiten