Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 3 dec 2020

Dag nek- en rugpijn: deze Scandinavische bureaustoel is ergonomisch en houdt je in beweging

Onze lichamen zijn helemaal niet gemaakt om de hele dag te zitten, maar toch doen we met een kantoorbaan niet anders. Zeker nu we al maanden aan de eettafel of op de bank werken, is ons lichaam niet blij met ons. De oplossing? Een ergonomische bureaustoel. En dan met voorkeur natuurlijk één die niet een doorn in het oog is. Deze designstoel van Varier voldoet aan alle eisen en gaat zelfs nog een stapje verder.

Hoe werkt deze kniestoel? En waarom is zitten eigenlijk zo slecht?

Zitten is slecht voor je

Langer dan drie uur gefocust aan het werk zijn zonder beweging, heeft al gevolgen voor je lichaam. Eerder schreven we al dat je bloedvaten dan minder goed werken, je suikerregulatie slechter wordt en de doorbloeding naar je hersenen afneemt. En dat niet alleen: de kans op ziektes zoals diabetes, obesitas, kanker en hartkwalen wordt aanzienlijk groter als je veel zit.

Normaal gesproken is een kantoorbaan dus al niet geweldig voor je lichaam. Maar nu we thuiswerken is dit probleem alleen maar groter geworden. Doordat we niet meer fietsen naar het station, even naar het bureau van een collega lopen of meer stappen moeten zetten naar het koffiezetapparaat of het toilet, zitten we nu nog meer dan voor de pandemie. Een Iers onderzoek laat zien dat mensen gemiddeld drie uur langer per dag zitten dan eerst.

Ergonomische bureaustoel die activeert

De mensen achter Varier kwamen tot de conclusie dat dit anders moet. Ze ontwierpen een ergonomische bureaustoel die je in beweging houdt. Hierdoor worden jouw passieve momenten actieve momenten. Of je nou ontbijt, aan het werk bent of je hobby uitvoert, je bent bezig met je lichaam versterken en activeren.

Dat komt omdat de Varier niet zomaar een ergonomische bureaustoel is, maar een balans kniestoel. Doordat je zelf de balans moet vinden, activeer je jouw buik- en rugspieren. Dat betekent: geen pijnlijke nek of rug meer aan het einde van je thuiswerkdag, en ondertussen wordt – zonder dat je doorhebt – je bloedsomloop ook nog eens verbeterd.

Helemaal naar jouw smaak samen te stellen

Varier is een meubelbedrijf dat gevestigd is in Oslo, Noorwegen, en je kunt de Scandinavische roots zien in de minimalistische look van de designstoel. Deze is trouwens helemaal naar jouw smaak en interieur aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een naturel of zwart gelakt onderstel en voor verschillende kleuren stof: van grijs tot roze en van turquoise tot zwart. Je komt dan uit op een prijs van €329,00.

Wij zijn overigens helemaal fan van de monochrome variant, door de geweldige kleuren waaruit je kunt kiezen. Voor deze balans stoel moet je wel meer geld neerleggen. Voor €399,00 haal je ‘m in huis.

Enthousiast geworden? Als jouw voorkeur qua onderstel en kleur stof op voorraad is, wordt ‘ie al binnen twee dagen verzonden naar jouw adres. Anders moet je een paar weken wachten. Kijk op de website van Binorm om de Varier Variable balans kniestoel in huis te halen.

Dit artikel werd in samenwerking geschreven met carrièrezusje WorkJuice.

Meer inspiratie voor je home office?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dag nek- en rugpijn: deze Scandinavische bureaustoel is ergonomisch en houdt je in beweging
Sluiten