Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gang 8 mei 2020

Een entree zonder hal? 6 tips om het toch een fijne ruimte te maken

Vooral als je in een klein appartement woont, zou het goed kunnen dat je geen ‘echte’ gang hebt. Het is misschien niet altijd de beste binnenkomer om meteen de keuken of woonkamer in te stappen, maar daarnaast is het ook weer een goede manier om je interieur te heroverwegen. In dit artikel geven we je zes handige tips zodat je een fijne entree zonder hal kunt creëren.

6 tips voor een entree zonder hal

1. Creëer een scheiding tussen de entree en de rest van de ruimte

Een scheiding kan een groots effect hebben. En hiervoor hoef je geen extra muur neer te zetten, het kan veel simpeler! Schilder de muur van contrasterende kleur, leg bij de voordeur een ander soort vloer, of creëer een echte ontvangst met een mooi vloerkleed.

2. Maak goed gebruik van de muur of muren naast de deur

Je mist natuurlijk een aparte ruimte, waar je de jassen, schoenen en tassen uit het zicht kunt hangen. Daarom is het slim om de ruimte naast de deur goed te gebruiken. Koop een mooie kapstok of laat een garderobekast op maat maken. Een sidetable is altijd handig voor sleutels, sjaals, mutsen en handschoenen.

Lees ook: Het bankje in de gang stylen? Gebruik de regel van drie!

3. Ga voor een statement kapstok

Gewoon een paar haken aan de muur is vooral heel praktisch. Maar je kunt ook van de nood een deugd maken en gaan voor een statement kapstok. Zo wordt de entree echt onderdeel van de rest van je interieur.

4. Doe extra je best op de styling

Omdat de kapstok en opbergers echt deel uitmaken van het interieur van de rest van de woning, is het belangrijk om even extra je best te doen op de styling. Style de sidetable met mooie opbergdozen, een vaas met bloemen en andere fijne accessoires.

5. Een mooie spiegel

Wist je dat een ronde spiegel zorgt voor een positieve binnenkomst? Ronde vormen wekken betere gevoelens op dan scherpe hoeken. Daarnaast is een spiegel in huis altijd een goed idee, aangezien het de ruimte optisch vergroot.

Zet een mooie sidetable neer en hang er een (vintage) ronde spiegel boven. Je zou de muur zelfs verder nog kunnen stylen met bijvoorbeeld een gallery wall. Zo zorg je meteen voor een persoonlijk touch!

6. Pas de entree aan op de rest van je interieur

De laatste, maar misschien wel de belangrijkste tip: pas de entree aan op de rest van je interieur. Zo creëer je eenheid in je interieur.

Vooral bij een ruimte waar meerdere elementen met elkaar gecombineerd worden – zoals woonkamer, entree, keuken en home office – is het belangrijk om het geheel goed op elkaar af te stemmen. Je interieur krijgt hierdoor een rustige en weloverwogen look.

Meer tips voor de gang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een entree zonder hal? 6 tips om het toch een fijne ruimte te maken
Sluiten