Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 12 dec 2021

Zo decoreer je je huis zonder hal tot een verwelkomend thuis

Bezoek wil je altijd goed in ontvangst nemen en daar helpt een tof ingerichte hal zeker aan mee. Maar wat als je geen hal in huis hebt? Nou, daar is een simpele oplossing voor. Creëer gewoon een stukje entree in de woonkamer. Dan zullen je gasten zich meteen welkom in huis voelen zodra ze jouw voordeur door zijn.

Wij hebben tips en inspiratie voor je om een gezellige entree in je woonkamer vorm te geven.

7 toffe ideeën voor een entree in de woonkamer

1. Een kast met spiegel

Op zoek naar een simpele maar makkelijke manier om toch mensen leuk te ontvangen in huis? Style dan een kast en spiegel bij de voordeur voor een mooi ontvangst. Daarnaast is het ook heel handig, want voor je de deur uitgaat kan je altijd even in de spiegel kijken of je klaar bent om naar buiten te gaan.

2. Leg een groot vloerkleed neer

Leg geen simpele deurmat neer, maar ga voor een groot vloerkleed. Zeker als je door de voordeur bij jou in de woonkamer uitkomt. Dan kan een vloerkleed je woonkamer tot een toffe entree transformeren.

3. Het houten bankje

Waarschijnlijk ben je wel je bekend bent met deze trend, want je ziet in veel interieurs een bankje in de entreehal staan. En wij snappen wel waarom, want het levert een stijlvolle look op wanneer je hem tegen de muur schuift met een kapstok erboven. Style er nog wat kussens op en je bankje ziet er heel knus uit! En dat is ook het eerste wat je bezoek opvalt.

Slingeren er vaak schoenen rond in je woonkamer? Kies dan voor een bank en schoenenkast ineen of zet wat manden onder de bank voor opbergruimte.

Ga met deze 5 stappen van rommelige gang naar opgeruimde entree

4. Een klein stukje hal

Zelfs in een kleine woonkamer kan je huis er verwelkomend uitzien door een klein stukje hal erin te creëren. Het hoeft niet groot te zijn, zoals je hierboven ziet, om toch een uitnodigende uitstraling aan je interieur te geven.

5. Een muur van je woonkamer functioneert als ontvangsthal

In plaats van een klein stukje van de muur te gebruiken, kan je ook de hele muur stylen. Door één muur in de kamer een andere functie te geven heb je namelijk een duidelijkere verdeling in je interieur. Zo zal de inrichting van jouw huis er georganiseerd uitzien.

6. Plaats een kamerscherm

Voor nog meer duidelijkheid kies je voor een echte afscheiding zoals een kamerscherm. Zo creëer je als het ware je eigen muur tussen je entree en woonkamer waardoor het meer als een aparte hal aanvoelt.

7. Plaats een kast tegen de bank

Wil je toch de open look van je woonkamer behouden? Zet dan een kast tegen de bank. Zo kijk je toch vanuit de voordeur uit op de rest van de woonkamer. En door de kast leuk te decoreren krijg je ook nog eens een toffe entree. Kijk maar hoe gezellig het er hierboven uitziet.

Ga met deze 5 stappen van rommelige gang naar opgeruimde entree

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Inspired Room

Reageer op artikel:
Zo decoreer je je huis zonder hal tot een verwelkomend thuis
Sluiten