Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 31 dec 2021

New year new home: deze kleuren aan de muur geven je woning pit

Misschien heb je zelf meer behoefte aan een energie boost dan je interieur. Dus waarom niet jezelf én je interieur een oppepper geven? Het makkelijkste doe je dat toch met een energiek kleurtje op je muur. Daarom hebben we even wat oppeppende kleuren op een rijtje gezet.

Welke van deze kleuren geeft jou de grootste energie boost?

4 kleuren voor energie in je interieur

1. Rood

Welke kleur straalt nu meer passie, pit en energie uit dan rood? Met rode muren zal je interieur pas echt knallen, maar let op dat het rood niet te fel is. Dan raak je er erg door afgeleid. In de woonkamer is een felrode muur niet zo snel een probleem, maar voor je thuiskantoor raden we toch echt een ander kleurtje aan. Het zou jammer zijn als je werk erop achteruit gaat door een gebrek aan concentratie.

Gebruik deze kleuren nóóit in je home office, zegt een expert

2. Geel

Het zomerse geel is de perfecte kleur om het zonnetje in huis te halen. Met deze energieke kleur ziet iedere kamer er een stuk vrolijker uit. Maar je moet er natuurlijk wel van houden. Wie er wel van houdt heeft in ieder geval geluk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die geel als favoriet voor hun interieur hadden zich ook het meest gelukkig voelden. Daarbij scoorde geel ook hoog op gevoelens van veiligheid.


Vergeleken met rood is geel dan ook weer een goede keuze voor je home office. Zeker als je vaak dipjes tijdens je werk hebt. Wie weet is geel dan juist de boost die je nodig hebt voor om die motivatie vast te houden. En je hoeft niet meteen je hele thuiskantoor geel te verven om toch die mentale boost eruit te halen. Een geel kleurvlak of een redelijk groot schilderij heeft hetzelfde effect.

Gebrek aan creativiteit? Ga voor een gele kleur in je werkkamer

3. Oranje

De zachte tint oranje op deze muur vinden we prachtig. En zo zie je ook maar weer aan dit interieur dat oranje en roze ook prima samen kunnen gaan. Deze zachte kleurencombinatie geeft toch een rustige uitstraling aan deze kleurrijke slaapkamer.


Houd je van retro of boho? Dan is deze kleur ook geweldig voor in jouw interieur. Oranje is een lekker hip kleurtje dat leuk te combineren is met allerlei printjes. Leef je dus uit met deze kleur en geef je interieur naast een energieke sfeer ook een creatieve.

4. Koraal roze

Wil je een kleurrijk Scandinavisch interieur? Dan raden wij aan om eens een paar muren in een knallend koraal roze te schilderen. Naast een energieke vibe heeft deze kleur namelijk ook een zachtheid dat goed past bij een Scandinavische stijl.


Of verf je traptreden eens in dit toffe kleurtje. Je treden in een felle kleur verven is een makkelijke en leuke manier om je trap een make over te geven. Dus waar wacht je nog op?

13 écht toffe manieren om kleur in huis te gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HuffpostBest Life

Reageer op artikel:
New year new home: deze kleuren aan de muur geven je woning pit
Sluiten