Elegant appartement met visgraat vloer en walk-in closet

Elegance meets modern. Dit appartement is onderdeel van een oud statig gebouw in Straatsburg, Frankrijk. Vanbinnen ademt het interieur dan ook geschiedenis, hoewel de studio die de woning inrichtte er wel een moderne draai aan gaf. Een van de fijnste dingen aan de ruimte? De prachtige klassieke elementen (inclusief droom visgraat vloer) en de moderne meubels die toch heel goed binnen het karakteristieke pand passen.

Het appartement is honderdveertien vierkante meter groot en is opgedeeld in vijf kamers, waaronder één slaapkamer en een badkamer (die laatste is meer een normale kamer met heerlijk bad). Studio YCL toverde deze karakteristieke ruimte om tot elegant appartement met een moderne inrichting.

Het leefdeel van de woning bestaat uit drie aparte ruimtes die allemaal met elkaar verbonden zijn. Het appartement zit op een hoek van het oude gebouw, wat je vooral ziet bij binnenkomst in de hal. Om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, werden de kamers opgedeeld in rechthoekige ruimtes. Hierdoor zijn ze makkelijk in te delen. Alleen de middelste kamer van het leefdeel heeft een hoekige vorm, maar hier is handig op ingespeeld door er een grote zithoek te maken.

De studio verfde bijna alle muren in het appartement in een lichte kleur grijs. Hierdoor voelen de verschillende ruimtes echt als een geheel. Daarnaast behielden ze heel veel van de originele elementen in de ruimte, zoals de geweldige visgraat vloer, de prachtige ornamenten op het plafond en de sierlijsten op de deurposten. Als speelse toevoeging voegde de studio aan de deuropening tussen de twee zithoeken spiegels toe. Daarnaast kozen ze qua interieur vooral voor moderne meubels, wat zorgt voor een bijzondere mix met de klassieke elementen in het pand.

In de slaapkamer maakte de studio een extra ruimte die je kunt afsluiten met een schuifdeur. Dit aparte kamertje werd omgetoverd tot inloopkast. Heb jij thuis ook een kamer of kleine ruimte over en droom je stiekem altijd al van een walk-in closet? We geven je zeven slimme tips.

Naast de visgraat vloer liggen er in de hal en badkamer grote tegels met zwart-wit patroon. Deze tegels voegen contrast en levendigheid toe en passen tegelijkertijd zowel bij de moderne meubels als de klassieke elementen van de woning.

www.ycl.lt

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Elegant appartement met visgraat vloer en walk-in closet
Sluiten