Mirre Staats
Mirre Staats Inpiration grid 16 mrt 2018

Eksie-perfeksie: prachtige Afrikaanse invloeden voor bij jou thuis

Afrika is een van de meest indrukwekkende werelddelen die we kennen: wilde dieren, natuurparken, bijzondere stammen en prachtige vergezichten zijn maar een greep van wat dit werelddeel je te bieden heeft. Nu is het continent niet alleen bijzonder in zijn natuur. Met opvallende Afrikaanse prints worden huizen, tenten en textiel omgetoverd tot pareltjes.

Lucky for us is deze manier van decoreren ook toe te passen in ons interieur in het Noorden. Met dit moodboard willen wij je dan ook inspireren om je interieur om te toveren tot een Afrikaans paradijs.

Natuurlijke elementen

Een interieur met Afrikaanse invloeden herken je aan de natuurlijke elementen. Met basiselementen als hout, krachtige schilderingen en warme kleuren creëer je een warme en intense sfeer. Het gebruik van veel natuurlijke materialen zorgt tevens voor rust tussen de drukke prints.

Nu kun je de basis neutraal houden en kiezen voor accessoires in aardetinten als bruin, beige, grijs en zwart. Maar een andere manier om Afrikaanse sferen in huis te halen, is door te kiezen voor de kleurrijke variant. In dit geval kies je een warme basiskleur – zoals donkerblauw – en match je dit met lichte tinten voor een speels effect, bijvoorbeeld met deze kussens.

Moodboard

Ook Afrikaanse kriebels gekregen bij het lezen van dit artikel? Speciaal voor jou hebben we ook nog mooie afbeeldingen verzameld. Klik vooral even op de foto om ‘m te vergroten, en laat in verbazen door de hoeveelheid inspiratie op jouw beeldscherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eksie-perfeksie: prachtige Afrikaanse invloeden voor bij jou thuis
Sluiten