Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 30 jul 2020

Feeling creative? 5 manieren om zelf je eigen hanglamp te maken

Lampen zijn een bron van sfeer in huis. Een mooie hanglamp boven de eettafel kan dan ook echt niet ontbreken, vinden wij. Natuurlijk zijn er een hele hoop mooie exemplaren te koop, maar op een vrije middag maak je er (bijna) net zo makkelijk één zelf.

Naast dat het leuk is om zelf iets te maken, heb je straks ook nog een uniek object in je interieur. Dus, snel aan de slag! Wij zetten vijf leuke DIY hanglampen op een rijtje.

Zelf een hanglamp maken

1. Hanglamp van oude potten

Van oude potten maak je heel gemakkelijk een paar sfeervolle lampen. Op de website van Stijlvolstyling wordt precies uitgelegd hoe je de bovenstaande diy maakt.

2. Een tweede leven voor wereldbollen

Heb je een oude wereldbol op zolder liggen? Zaag ‘m precies over de evenaar doormidden. Maak aan de bovenkant een gat waar een fitting in past en zet dit vast. Bolletjes erin en je hebt twee gave hanglampen!

diy lamp doe het lekker zelf
Bron: Doe het lekker zelf

3. Papieren lamp

Maak een hanglamp van papier. Een tijd geleden mochten we een onwijs leuke do it yourself delen uit het boek ‘doe het lekker zelf’, en deze lamp is al een lange tijd een hardloper op Roomed. We snappen wel waarom, want deze lamp wil toch iedereen in huis hebben hangen?

4. Een schaal als lamp

Een geniaal idee: tover een simpele schaal om tot design hanglamp. Hoe je dat doet leggen we uit in deze Ikea hack.

5. Lampentak

Ga het bos in op zoek naar een mooie, grote tak en maak er thuis een hanglamp van. Hang wat lampen met lange snoeren aan het plafond en wikkel deze om de tak heen, waardoor ‘ie in de lucht blijft hangen. Zo simpel is het!

Meer lezen over lampen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feeling creative? 5 manieren om zelf je eigen hanglamp te maken
Sluiten