Match made in heaven: een effen muur en decoratieve takken

In een goed gestyled interieur gaat het allemaal om de juiste mix van materialen, kleur en contrast. Sommige combinaties werken beter dan andere en daar komen wij om het hoekje kijken.

Waar we je de vorige keer inspireerden met de prachtige combinatie van pasteltinten met een rustige, witte basis, laten we je dit keer zien waarom een effen muur en een stel decoratieve takken perfect samen gaan.

Bron: Stadshem

Een voordeel van deze combinatie is dat het geheel rustig blijft. Glas en dunne takken staan niet zo massief in een kamer en werken daarom mee aan een luchtig interieur.

De decoratieve takken komen het mooist uit in een grote doorzichtige vaas. Qua maten en vormen kun je in principe eindeloos variëren. Een simpel takje in een klein vaasje is perfect voor het opvullen van een leeg hoekje op een koffietafel of je bureau. Als je echt een lege muur hebt die je nog moet opvullen met een mooi opvallend accessoire dan is een grote doorzichtige vaas met een lange tak een hele goede optie.

Onze tip voor het toepassen van deze combinatie is het vinden van het juiste contrast. Heb je je een donkere effen muur? Neem dan in ieder geval takken met een beetje kleur. Daar tegenover staat dan natuurlijk dat je bij een witte muur beter kunt gaan voor donkere takken. Ook heel mooi bij een lichte muur: een gekleurde (maar nog steeds doorzichtige) vaas.

WHERE TO SHOP
Benieuwd naar waar je de mooiste decoratieve takken voor in huis koopt? HK Living wat ons betreft de allermooiste, én het meest uitgebreide assortiment. Onze favorieten zijn deze winterse takken en deze variant met groene blaadjes. Liever iets meer kleur? Deze vrolijke bolletjes geven je huis een instant zomergevoel!

Reageer op artikel:
Match made in heaven: een effen muur en decoratieve takken
Sluiten