Inspiratieboost: een effen kleed in de woonkamer

Een effen kleed, waarom eigenlijk ook niet? Tegenwoordig zie je overal vloerkleden met patronen (neem het Beni Ouarain vloerkleed of het populaire Perzische tapijt), maar we vergeten een beetje dat een simpel kleed in een mooie kleur ook heel stijlvol is!

Bovendien biedt een effen kleed veel meer mogelijkheden als het aankomt op combineren. Als je je kleed namelijk rustig houdt, kun je verder juist wat meer uitpakken met accessoires en verschillende materialen. Scroll snel verder en laat je inspireren!

Een zacht kleed onder je voeten

Bron: Alvhem

Wie denkt dat een effen kleed een ruimte saai maakt of niet echt iets toevoegt heeft het mis! Juist door je kleed rustig te houden trek je de woonkamer met één simpele stap samen tot een mooi geheel. Losse items in de kamer worden zo allemaal onderdeel van je inrichting.

>> Lees ook: 5 tips voor het kiezen van het perfecte vloerkleed

De eetkamer is een goede plek om voor een effen kleed te gaan. Het is vaak een ruimte die al snel rommelig wordt, omdat er veel in staat. Een tafel, stoelen (soms zelfs verschillende soorten), en als je eettafel in de keuken staat dan wordt het allemaal nog eens extra druk. Een vloer met bijvoorbeeld veel kleurverschil helpt dan niet echt mee, maar leg er een effen kleed neer en er is niks meer aan de hand.

Bron: Stadshem

Een effen kleed is een goede manier om een ruimte meer contrast te geven, of zelfs de hele sfeer te veranderen. Heb je donkere muren en een donkere vloer en vind je dat wat te veel? Met een kleed in een lichtere kleur ga je dit heel gemakkelijk tegen.

MEER LEZEN
Is een effen kleed je toch iets te simpel en wil je iets dat nét wat specialer is? Leg twee verschillende kleden over elkaar! Het resultaat is een super speelse look. Bekijk dit artikel voor meer inspiratie!