Iris Wijnands
Iris Wijnands Interieur 12 nov 2019

Ah, dus zo doe je dat! Inspiratie en tips om de eettafel te stylen

De eettafel stylen is een vaak vergeten, maar leuk interieurklusje. Ondanks dat je (bijna) iedere avond de eettafel gebruikt, hoeft de tafel de rest van de dag niet leeg te zijn. Wij hebben handige tips  en inspiratie om de eettafel te stylen.

Er zijn heel veel verschillende manieren om een eettafel te stylen, dus we lichten een paar manieren en de beste tips uit.

Minimalistisch

Voor een prachtige eettafel als deze is niet veel nodig om ‘m te stylen. Als je tafel op zichzelf al prachtig is om naar te kijken, heb je maar een paar kleine accessoires nodig om de boel mooi aan te kleden.

Door zwarte, contrasterende items te combineren met een licht tafelblad, trek je de aandacht naar je eettafel.

Eén grote vaas

Bij een modern en strak interieur kan één item genoeg zijn om je eettafel een opvallende of dramatische look te geven, zoals hierboven.

Neem een grote vaas en vul die met losse takken, zoals wilgenkatjes of eucalyptusbladeren. Ga los met je bloemschikkunsten en speel met de hoogte van de takken.

De eettafel stylen met allerlei verschillende planten

Ben je dol op groen? Wij ook! De eettafel stylen kan ook door verschillende planten bij elkaar te zetten. Zo creëer je in de eetkamer een oase van groen én heb je een excuus om weer naar de plantenwinkel te gaan.

Fotolijsten op het uiteinde

Je eettafel stylen met fotolijsten kan heel mooi zijn. Zet je eettafel met de kopse kant tegen een muur en zet er grote lijsten met mooie prints of foto’s tegenaan.

Bij het stylen van de eettafel draait het vooral om spelen met hoogte en volume. Zet voor de lijst nog een mooie plant of stolp om het af te maken.

Koffietafelboeken om de eettafel te stylen

Koffietafelboeken staan niet alleen leuk op de koffietafel, ze zijn ook perfect om de eettafel te stylen. Neem een paar grote, opvallende boeken met mooie omslagen uit je boekenkast en leg deze op je eettafel.

Je zult de boeken veel vaker doorbladeren dan wanneer ze in je boekenkast verstoffen én het ziet er chique uit.

Het mooiste servies

Waarom zou je je mooie servies pas op tafel zetten wanneer je gaat eten? Dek de tafel na het eten opnieuw zodat je altijd van je mooie servies kan genieten. Verwacht je gasten? Zet alvast wat stengels met dipsaus neer, of vul een kopje met komkommer- en paprikareepjes voor een uitnodigende eettafel.

Je kan ook je favoriete theepot en wat kopjes bij elkaar zetten en om je lege eettafel te stylen. Zo staat er altijd wat op tafel en krijgt je huis fijne sfeer en uitstraling van een huis waarin ‘geleefd’ wordt.

Style je eettafel met pampasgras

Pampasgras in het interieur is een echte trend. We zien de mooie pluimen ook steeds vaker terug op eettafels. Neem een grote vaas en een paar pluimen om je eettafel te stylen met natuurlijke materialen.

Je eettafel stylen met een tafelkleed en accessoires

Een mooi tafelkleed kan wonderen doen als je het lastig vindt om je eettafel te stylen. Zet er bijpassende accessoires op in dezelfde kleurtinten voor een luxe effect.

Ook wanneer je eens iets anders wil of als je niet (meer) zo dol bent op je eettafel (hij zit bijvoorbeeld vol met vlekken), kan een tafelkleed de eetkamer toch netjes en weer gezellig maken.

Meer lezen over de eettafel stylen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ah, dus zo doe je dat! Inspiratie en tips om de eettafel te stylen
Sluiten