Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Eetkamer 15 nov 2019

Met deze tips kan je tóch een eettafel kwijt in je kleine woonkamer

Als je geen groot huis hebt, hoef je niet in te leveren op een eettafel. Als je rekening houdt met de volgende punten, kan je namelijk mákkelijk een grote tafel kwijt. Ja, zelfs in een kleiner appartement met open keuken. De key is een slimme indeling.

Als je bij het shoppen van een eettafel rekening houdt met de volgende dingen, is de kans veel groter dat er wél een mooie tafel in jouw interieur past.

Een eettafel in in de woonkamer of keuken?

Als je een open keuken hebt, dan is het antwoord op de bovenstaande vraag natuurlijk zo gegeven. Maar zijn jouw woonkamer en keuken van elkaar gescheiden, dan is het goed om jezelf af te vragen waar je het liefste jouw eettafel neerzet.

Vaak heb je in de keuken niet veel extra ruimte, waardoor het lastig wordt om daar nog een grote eettafel neer te zetten. Natuurlijk is een kleine tafel (laten we zeggen van 1 x 1 meter) ook altijd een optie, maar kan je een grote tafel dan beter in de woonkamer neerzetten.

Ga voor een ronde eettafel

Een ronde eettafel lijkt misschien veel ruimte in te nemen (aan elke kant van de tafel staat immers een stoel), maar eigenlijk is die ronde vorm juist hartstikke praktisch.

Bonuspunten: een ronde tafel heeft vaak maar één poot, waar een rechthoekige tafel minstens vier poten heeft. Door deze poten lijkt de rechthoekige tafel een stuk breder en massiever, omdat er minder lucht onderdoor kan. Bij een ronde tafel met maar één stevige poot in het midden

Zitten op stoelen, of toch een bank?

Gekozen voor een ronde tafel? Dan is het het beste om voor eetkamerstoelen te gaan die helemaal onder de eettafel passen. Zo nemen ze zo min mogelijk ruimte in.

Is je oog toch gevallen op een rechte eettafel, of had je er nog een staan waar je geen afscheid kan nemen? Kies dan voor een houten bank aan één zijde van je grote eettafel. Je zet het bankje tegen de muur aan, en de tafel daar vrijwel tegenaan. Zo kan de tafel goed tegen de muur staan, en neemt ‘ie veel minder ruimte in dan wanneer er stoelen tussen staan. Dit concept zie je vaak in restaurants terug.

Meer tips voor de eettafel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Eigen Huis & Tuin

Reageer op artikel:
Met deze tips kan je tóch een eettafel kwijt in je kleine woonkamer
Sluiten