Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 30 jun 2020

Dit wil je – 6 praktische tips om een mooie eenheid in huis te creëren

Eenheid creëren in huis kan soms lastig zijn. Al helemaal wanneer je veel verschillende stijlen en kleuren mooi vindt. Toch is het vaak rustiger en fijner als delen van je huis in harmonie zijn met elkaar. Deze eenheid kun je op verschillende manieren bereiken.

Woon je in een huis waarbij ruimtes niet duidelijk van elkaar gescheiden zijn? Dan is het creëren van eenheid nog belangrijker.

Tips voor meer eenheid creëren in huis

1. Selecteer een kleurpalet

Kies een goed kleurenpalet en gebruik dit door het hele huis. Je kunt hier variaties in brengen door verschillende tinten van een kleur te gebruiken. Een fijn kleurenpalet kan erg de sfeer van je huis bepalen.

2. Herhaal kleuren in het huis

Gebruik je bepaalde kleuren in meubels, decoratie of planten? Zorg dan dat deze kleur op verschillende plekken in het huis terugkomt om te zorgen voor een fijne harmonie. Heb je prachtige groene planten? Laat dit groen terugkomen in vloerkleden, kussens of eetkamerstoelen.

3. Herhaal texturen in het huis

Hetzelfde geldt voor texturen in je huis. Heb je een geweldige leren bank? Dan is het leuk om deze leren textuur terug te laten komen in andere delen van je huis. Denk hierbij aan kussens of een gave leren stoel in je slaapkamer.

4. Mix verschillende houttinten

In je interieur verschillende houttonen met elkaar mixen is leuk. Dat geeft je ruimte een speels en levendig gevoel. Je creëert meer eenheid in je huis door iedere houttint een keertje terug te laten komen in een ander meubel of item. Zo zorg je voor een goede balans tussen rust en speelsheid.

5. Match stoffen met elkaar

Ook een goed idee: stoffen met elkaar matchen. Heb je een gevlochten vloerkleed in de woonkamer? Gebruik een zelfde soort vloerkleed in de slaapkamer. Witte satijnen gordijnen? Ga voor een soortgelijk wit dekbed met zachte stof om het mooi met elkaar af te stemmen.

6. Gebruik dezelfde metaalkleuren

Eenheid creëren in huis kan ook makkelijk door het gebruik van dezelfde metaalkleuren. Stoelpoten, lampen, kapstokken en haken om spullen op te hangen in dezelfde kleur. Die enkele koperen lamp in je woonkamer staat een beetje zielig als het niet terugkomt in de rest van je huis.

Meer over kleuren in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit wil je – 6 praktische tips om een mooie eenheid in huis te creëren
Sluiten