Een Zweeds appartement vol design icons

Meestal vind je in een Zweeds appartement weinig kleur, veel licht en vooral veel wit. Dat zijn immers de key items naar een Scandinavische look. Deze keer laten we je een huis zien met een iets andere aanpak, namelijk veel kleurgebruik en weinig licht. Toch weet ook dit appartement ons te inspireren en te verrassen met een bijzondere styling én gave design icons.

Kenmerkend voor het appartement zijn de hoge plafonds en klassieke elementen, zoals de ornamenten en de lijsten langs de plafonds. Tja, alleen daarom kunnen wij al jaloers worden..

In de woon- en eetkamer kozen de bewoners voor een lichte grijstint op de muur. Het plafond kreeg een donkerdere tint grijsblauw, wat prima kan met zo’n hoog plafond. Als je zelf een huis met lage plafonds hebt, kun je het plafond beter een lichte kleur geven om de ruimte zo optisch hoger te maken. Bekijk hier meer tips voor het faken van een hoog plafond.

Hoewel de muren al een kleurtje hebben, zijn die tinten wel neutraal. Daarom zetten de bewoners twee knalrode stoelen in de woonkamer voor een pop of colour. Door het hele appartement ligt een prachtige houten visgraat vloer, waardoor de woning een warme sfeer krijgt.

Boven de eettafel hangt de prachtige Koushi lamp en aan tafel staat één van onze favoriete designstoelen, de wishbone chair van Hans Wegner.

In de slaapkamer heeft het plafond een oud-roze tint, wat bijdraagt aan de dromerige look en feel van de ruimte. Wat daar nog meer aan bijdraagt? Het linnen beddengoed! Wil je ook zo’n dromerige look creëren met linnen? Check de budget find.

In een Zweeds appartement mag uiteraard een haard niet ontbreken..

De kinderen delen een slaapkamer. Is dat bij jou thuis ook het geval? Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer.

Op de eettafel pronkt de bekende Eames House Bird, die dus eigenlijk helemaal niet ontworpen is door het Eames duo! Huh? Yes, meer daarover lees je in onze Interior Icons.

decoholic.org

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Een Zweeds appartement vol design icons
Sluiten