Een zelfgebouwd huis op wielen in drie weken

Een huis op wielen een gek idee? Welnee, hoe fijn is het dat je gewoon kan gaan en staan waar je wilt? Stiekem dromen we allemaal wel een beetje van zo’n nomadenbestaan en dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de mens oorspronkelijk geen permanente woonplek had. Anyway, wat doe je als je professioneel snowboarder bent en je achtertuin te klein wordt?

Dan bouw je gewoon je eigen huis op wielen zodat je altijd daar bent, waar de sneeuw het best is. Dat deed snowboarder Mike Basich in slechts drie weken, waarvan hij twee weken spendeerde aan de behuizing en één week aan het interieur.

Hij bouwde het huis op wielen (compleet met jacuzzi en kachel) voornamelijk van materialen, die hij bij garage sales vond voor een prikkie. Belangrijk was vooral de isolatie in het koude Alaska. Daarvoor gebruikte hij veel schuimplaten en zilverkleurig noppenfolie. Met een oppervlak van minder dan twaalf vierkante meter is het huis op wielen erg knus en uiteraard weer slim ingedeeld!

Helemaal onbekend met bouwen is deze man overigens niet. Eerder bouwde hij al een volledig zelfvoorzienend huis in een Californisch snowboard-paradijs, maar de sneeuw bleek daar niet het hele jaar door tip top te zijn. Dus dan moet je ergens anders heen en wel naar Alaska, zoals je ziet in onderstaande video.

Zou jij je permanente leventje vervangen voor een nomadenbestaan met een (zelfgebouwd) huis op wielen?

www.goldwin.co.jp

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Een zelfgebouwd huis op wielen in drie weken
Sluiten