Badkamer 26 jun 2014 admin

Een vleugje vintage in de badkamer

De nieuwste technologieën, de modernste vormgeving, we gaan op alle gebieden steeds een stapje verder vooruit. Maar met die ontwikkeling, lijken we ook steeds meer terug te grijpen naar wat vroeger was. Zo’n stortdouche mag dan heerlijk zijn, maar een oude, bronzen kraan heeft ook zo zijn charme. Als hij maar werkt!

Nu kunnen wij met onze ogen dicht prima dromen alsof we onze tenen in een bad op pootjes steken, maar liever maken wij ergens werk van. We laten je daarom zien hoe je je badkamer met een vleugje vintage omtovert tot historisch badpaleis.

Roomed-bad8
Roomed-bad3

Tegels | Qua tegels zit je in de badkamer altijd goed met een witte metrotegel of zwart witte vloer. Maar in ouderwetse badkamers kun je ook zomaar een verrassend kleurtje pastelverf op de muur tegenkomen.

Roomed-bad9
Bron: Decozilla

Kraan | Een vintage badkamer is niet compleet zonder een opvallende bronzen kraan. Het liefst natuurlijk eentje met keramische details, als het handvat of op de draaiknop.

Roomed-bad7
Bron: Pinterest

Wastafel | Heb je de ruimte, reserveer die dan voor een wastafel op pootjes.

Roomed-bad6
Bron: Pinterest

Spiegel | Geen strakke spiegels in een badkamer, maar grote, houten exemplaren met een barok randje. En past die niet boven je wastafel, dan hang je hem gewoon boven het bad!

Roomed-bad10
Bron: Tumblr

Tapijt | Een mooie badmat zoeken vinden wij altijd nog een hele opgave. Met een gewoon tapijt in je badkamer is dat probleem zo opgelost. Of het ook handig is, moeten we alleen nog even uitzoeken.

Roomed-bad11

Gordijnen | De romantische sfeer die om vintage badkamers heen hangt versterk je door kanten gordijnen. Zo heb je de gewenste privacy, maar krijg je ook net dat beetje licht binnen dat je wilt hebben.

Roomed-bad4
Roomed-bad5
Bron: Pinterest

Bad | Je zat er misschien al op te wachten, maar een vrijstaand bad slaan we in dit rijtje natuurlijk niet over. Niet alleen baden op pootjes zijn chique en vintage, maar ook een koperen bad laat je badkamer in één klap terug in de tijd gaan.

Roomed-bad1
Bron: Indulgy
Reageer op artikel:
Een vleugje vintage in de badkamer
Sluiten