Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 24 januari 2016

Een vakantiewoning in Frankrijk met ramen als bioscoopschermen

Het architectenbureau Pascal Grasso werd gevraagd om een vakantiewoning in Frankrijk te ontwerpen. Het huis moest stoer zijn, maar ook warm én het moest vooral de omgeving omarmen. De architecten kozen voor een combinatie van stoer beton en ‘warm’ hout uit de directe omgeving. Het hout werd zo opgeschuurd dat bijna dezelfde tint heeft als beton. Van een afstandje lijkt het ook daadwerkelijk steen, maar hoe dichter je bij de villa komt, hoe meer structuur je in het hout ontdekt.

Wat betreft de eis ‘omarm de natuur’ kunnen we wel stellen dat de architecten goed werk hebben geleverd. De vakantiewoning heeft gigantische ramen, die eerder als bioscoopschermen functioneren, waarop de prachtige omgeving te zien is.

Een vakantiewoning in Frankrijk heeft natuurlijk als functie om zoveel mogelijk luxe en vakantiegevoel mee te geven aan de bewoners. Een goed terras in de zon en infinity pool zijn dus uiteraard onderdeel van het huis. Maar omdat Zuid-Frankrijk ook in het voor- en najaar heerlijk vertoeven kan zijn, maakten de ontwerpers een overdekt terras voor de ultieme indoor-outdoor ervaring.

De combinatie van strak staal – wat we ook in de keuken al zagen – en een authentiek bakstenen muur werkt goed! Wil jij thuis ook graag zo’n bakstenen muur, maar weet je niet helemaal hoe je dit kunt aanpakken in jouw (huur)huis? Ga voor een bakstenen behang!

Mis je nog een beetje kleur in de woning? Dan ben je nog niet overal geweest. De garage compenseert namelijk behoorlijk!

Bekijk ook: oude boerderij wordt rustgevende vakantiewoning in Frankrijk

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Een vakantiewoning in Frankrijk met ramen als bioscoopschermen
Sluiten