Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 25 jan 2017

Een typisch Londens huis met een bijzondere uitbouw

In het noorden van Londen staat dit prachtige huis in Victoriaanse stijl. Om meer oppervlakte te creëren ontwierp Kenny Forrester van Forrester Architects een wel heel bijzondere uitbouw. Vanuit de tuin gezien zorgt de uitbouw voor een te gek dynamisch effect, waarbij het lijkt alsof de uitbouw is uitgevouwen.

Dit gevouwen effect zagen we eerder ook al in deze keuken. Door het bijzondere plafond wordt het licht gereflecteerd.

Het contrast tussen de authentieke architectuur van het huis en de moderne uitbouw is behoorlijk groot. En dat maakt dit huis juist zo bijzonder! Het dynamische effect komt tot stand door de verschillende hoogtes van de bestaande daken van het huizenblok te combineren met de puntige daken van de uitbouw. Ook is de moderne uitbouw van de buitenkant compleet wit gestuukt om het dynamische effect en het verschil tussen bouwstijlen extra te vergroten.

Vanbinnen zijn de puntige vormen ook zichtbaar. Er wordt extra aandacht op gevestigd door de houten balken die de constructie van de uitbouw ondersteunen.

Door de open indeling van de uitbouw en de grote ramen in de achterpui krijgt het gehele huis veel daglicht binnen. Van hetzelfde hout als de balkenconstructie werd ook een thuisbibliotheek gemaakt. Hierdoor is de grote boekencollectie zowel onderdeel van de architectuur als van het interieur.

Zo’n prachtige bibliotheek staat bij ons hoog bovenaan de wishlist. Mode ontwerper Karl Lagerfeld heeft de mooiste thuisbibliotheek ooit, waarbij de boeken niet verticaal, maar horizontaal op de planken liggen. En daar heeft hij een goede reden voor! Bekijk het artikel hier.

Een bijzondere uitbouw gecombineerd met authentieke architectuur, dat zien we tegenwoordig steeds vaker. Bekijk ook eens deze architectonische hoogstandjes:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Een typisch Londens huis met een bijzondere uitbouw
Sluiten