Een typisch Haussmann appartement in Parijs vol chic design

Zeg je Parijs dan zeg je mode, liefde, baguettes, kunst en prachtige architectuur. Kenmerkend voor Parijs is de typische Haussmann bouwstijl met hoge plafonds en ramen, waardoor veel licht de ruimte binnenvalt. Eigenlijk heeft zo’n pand verder weinig nodig; de karakteristieke bouwstijl maakt het al bijzonder. Toch willen we je ook een kijkje geven in zo’n typisch Haussmann appartement met een over the top chic interieur. Het gaat om Henri Martin, een privé appartement waar ontwerper Laura Gonzalez verantwoordelijk was voor het interieurdesign.

Deze dame werkt graag met een mix van stoffen, textuur, behang en chique materialen zoals marmer en brons. Dat alles komt dan ook volop aan bod in dit appartement. Ben jij ook dol op die Parijse stijl? Met deze tips creëer je net zo’n look in jouw huis.

Veel van het meubilair is ontworpen door Laura zelf. Zoals de ronde eettafel en de stoelen in de eetkamer. In deze ruimte zie je ook meteen de Versailles parketvloer, die ook typerend is voor de Haussmann stijl.

Wij zijn echt fan van de woonkamer en dan vooral van die turquoise stoel. Dit is een vintage exemplaar van prachtig velours. Je ziet hier ook goed hoe je een witte basis meer contrast en kleur kunt geven met slechts een paar elementen.

>> 18x velours in de woonkamer

In de keuken zie je twee materialen waar Laura graag mee werkt: brons en marmer. Een gouden combinatie als je het ons vraagt!

Laura’s stijl is het best te omschrijven als een mix van Art Deco, jaren ’50 en ’60 en een tikkeltje retro chic.

We sluiten deze binnenkijker af met de badkamer, waar je echt het gevoel hebt dat je even teruggaat in de tijd. Niet alleen het bad staat op pootjes, maar ook de wastafels staan op chique, hoge poten van brons. In combinatie met de gedetailleerde tegelvloer en het zwarte marmer is deze kamer een elegant pareltje van het huis.

MEER IN DEZE STIJL
Neem ook een kijkje bij Baron Haussmann, waar niets is wat het lijkt. Wellicht vind je het luxe optrekje van een interieur ontwerper in Parijs ook mooi. En iets compacter, maar ook heel mooi: dit appartement met een fantastische marmeren eettafel.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een typisch Haussmann appartement in Parijs vol chic design
Sluiten