Een stoere loft met uitzicht over Istanbul

Deze stoere loft is speciaal ingericht en gestyled voor de bewoner, een 45-jarige vrijgezel. Bij het kiezen van de materialen en het creëren van het interieur, hield het architectenbureau achter dit design rekening met de persoonlijkheid van de bewoner, die vooral houdt van neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Verder wilde de bewoner een grote open leefruimte, die comfortabel en toch praktisch is ingericht. Die wensen zijn zonder twijfel vervuld.

De stoere loft is zo’n 185 vierkante meter groot en staat in Karaköy, een hippe buurt in Istanbul. Het design en interieur lag in handen van architectenbureau Ofist. Kijk maar even mee!

De loft was in eerste instantie vrij donker door de kleine ramen. Dat was een van de eerste dingen die het architectenbureau aanpakte. Ze maakten de raampartijen een stuk groter zodat er meer daglicht binnenkomt en zodat de bewoner meer van het uitzicht kan genieten. Daarnaast maakten ze een brede houten vensterbank die ook als zitplek gebruikt kan worden. Aangezien de ramen hier open kunnen en er een reling voor is geplaatst, is dit in de zomer een handig alternatief voor een balkon. Naast de ramen op de eerste verdieping, voegde het architectenbureau een skylight toe, waardoor er ook op de tussenverdieping licht binnenkomt. Op de benedenverdieping zit naast de woonkamer en keuken ook een gastenverblijf.

De keuken bestaat uit een kookeiland, grote eettafel en een ingebouwde stellingkast als alternatief voor normale keukenkastjes. Deze kast is over de hele lengte van een muur getrokken waardoor hij voor eenheid zorgt door de hele woning heen. Daarnaast geeft de stalen kast interieur een industrieel tintje.

Hoe stoer is deze half zwevende trap! Benieuwd naar meer bijzondere trappen in huizen en openbare gebouwen? Die vind je hier.

Via de bijzondere stalen trap kom je op de tussenverdieping. Hier zitten de slaapkamer, badkamer en een dressing room. Ook op deze verdieping zijn de verschillende ruimtes zo open mogelijk gehouden. De tussenwanden zijn van glas gemaakt, zodat de hele tussenverdieping wordt verlicht. Aangezien dit licht vooral door het skylight komt, behoudt de bewoner gewoon al zijn privacy.

www.ofist.com

Reageer op artikel:
Een stoere loft met uitzicht over Istanbul
Sluiten