Een stoere loft in Tribeca gevestigd in een 200 jaar oud pand

Deze industriële loft in Tribeca, een populaire wijk in Lower Manhattan, is hét voorbeeld van een succesvolle renovatie met respect voor de historie van het pand en de omgeving. De loft is gevestigd in een 200 jaar oud pand. Je kunt je vast voorstellen dat zo’n oud gebouw weleens toe was aan een update en daarom werd ODA architecture ingeschakeld. Zij zorgden ervoor dat het pand in ere hersteld werd met behoud van originele elementen, zowel vanbinnen als van buiten. Zo maakten de architecten een ruim dakterras (van 90 vierkante meter!), maar ze zorgden er wel voor dat het vanaf de straat niet zichtbaar is en dat het straatbeeld dus onveranderd bleef.

Tribeca staat oorspronkelijk voor “Triangle Below Canal Street”, omdat de wijk onder Canal Street ligt. Oorspronkelijk was Tribeca een industriegebied met veel pakhuizen. Op een gegeven moment kwamen de pakhuizen leeg te staan en in de jaren zestig vestigden kunstenaars zich op de zolders van de panden. Inmiddels is de wijk razend populair en betaal je de hoofdprijs voor zo’n gave loft.

roomed-tribeca-loft1
roomed-tribeca-loft2
loft in tribeca

De architecten pasten de loft aan op deze tijd, maar hielden zich wel aan de industriële looks die thuishoren in deze wijk. Zo renoveerden zij de bakstenen muren en zorgden zij ervoor dat ook de boogvormige ramen en vensters vernieuwd werden, maar ze veranderden niks aan de vorm. Binnen installeerden de architecten een grote balustrade van staal, die helemaal past bij het industriële karakter van het pand. Zo te zien zijn de bewoners echte boekenliefhebbers; de balustrade huishoudt namelijk een grote collectie boeken!

Heb jij thuis ook een enorme verzameling boeken? Laat je inspireren door dit artikel en creëer je eigen huisbibliotheek.

roomed-tribeca-loft3

Terwijl de woonkamer juist heel industrieel is, heeft de keuken een ietwat chiquere uitstraling. Dit komt vooral door het marmeren keukenblad en het design van de keukenkastjes. De achterwand van metrotegels maakt de keuken daarentegen wel weer ietsje stoerder. Dit is dus een leuke manier om contrast toe te voegen aan je keuken. Hier laten we je nog andere vormen van achterwanden zien ter inspiratie!

roomed-tribeca-loft4
roomed-tribeca-loft5

Net als in de woonkamer hangt ook in de hal de fantastische lamp van Lindsey Adelman. Deze designlampen zijn behoorlijk prijzig, maar je kunt ze ook zelf maken zoals we in deze DIY laten zien.

roomed-tribeca-loft7
roomed-tribeca-loft8
roomed-tribeca-loft9
roomed-tribeca-loft6

Boven bevinden zich de slaapkamers en badkamer én daar is ook de toegang tot het ruime dakterras. Is jouw huis gezegend met een plat dak? Overweeg dan ook je dak in te richten als terras. Wij geven je een aantal styling tips en inspiratie voor je dakterras.

roomed-tribeca-loft12

Ben je gek op het industriële uiterlijk van deze loft in Tribeca en zou je graag iets van deze stijl in jouw huis willen brengen? Check onze tips voor een industrieel interieur en ga aan de slag.

decoholic.org

Reageer op artikel:
Een stoere loft in Tribeca gevestigd in een 200 jaar oud pand
Sluiten