Interieur 2 mei 2014 admin

Een speelkamer voor de kinderen: de do’s en don’ts

Als je niet wilt dat alle autootjes en barbiepoppen door de keuken slingeren, is het verstandig om een speelkamer speciaal voor de kinderen in te richten. Wij hebben de do’s en don’ts voor jou op een rij gezet.

roomed-speelkamer5
Bron: Ikea

Do | moedig ze aan creatief te zijn
Dat kinderen graag tekenen en kleuren is geen geheim. Dat hen er niets van weerhoudt dit ook op jouw dure behang te doen, is helaas ook algemeen bekend. Schilder daarom een muur met krijtbordverf. Hier kunnen ze naar hartenlust op kliederen en strepen.

roomed-kabels
Bron: Pinterest

Don’t | losse kabels
Als je een radio of televisie (ze kunnen best zonder) in de speelkamer wilt plaatsen, let er dan op dat de kabels goed weggewerkt zijn. Denk hier op het begin al aan, zodat je niet achteraf dingen moet gaan verplaatsen of afbreken.

roomed-speelkamer8
Bron: Apartment

Do | hang hun creaties op
Met een beetje heel veel fantasie zie ook jij dat dat stipje een olifant is, toch? Je kinderen zijn trots op hun kunstwerkjes en dat hoor jij ook te zijn. Hang ze op in de speelkamer (of op een andere plek in huis), want ze mogen gezien worden.

roomed-speelkamerwit

Don’t | het vermijden van wit
Wit en de vieze vingers van jouw kinderen lijkt geen goede combinatie, maar niets is minder waar. Ja, je ziet er eerder vuil op – maar wit is gemakkelijk bij te werken. Het laat bovendien de ruimte lichter en groter lijken.

roomed-speelkamer
Bron: Bhg

Do | ga voor een praktische vloer
Harde vloeren zoals hout of vinyl zijn bestand tegen geknoei en kunnen gemakkelijk weer schoon worden gemaakt. Als je toch wat zachtheid toe wilt voegen voor je kleine, leg dan een leuk kleed neer. Daar zijn veel creatieve variaties van, zoals een autobaan of een sprookjeswereld.

roomed-speelkamer3
Bron: AirBnB

Don’t | enkel nieuwe spullen
Met tweedehandsspullen is niets mis. Niet alleen is het goedkoper, maar het geeft een kamer ook karakter. Waarom zou je kindje er minder van houden, omdat een ander dat ook al heeft gedaan? Bovendien kunnen gebruikte spullen vaak beter tegen een stootje of is het minder erg als er iets sneuvelt.

roomed-speelkamer4
Bron: Brit

Do | speel met groottes
Kinderspullen zijn klein, dus om een ruimte meer body te geven, voeg wat grotere meubelstukken toe.

roomed-speelkamer6
Bron: Pinterest

Don’t | thema’s
Hij mag nu dan helemaal into ridders en kastelen zijn, maar de kans is groot dat ‘ie het over een jaar weer beu is. Houd een speelkamer daarom neutraal en speel niet te zeer op een thema in.

roomed-speelkamer7
Bron: Furniture

Do | opbergdozen
Grote kans dat jouw kinderen veel spullen hebben. Als je niet wilt dat het te rommelig wordt, zorg er dan voor dat je genoeg opbergdozen hebt. Hier kun je eindeloos mee combineren, in kleur, grootte, materiaal etc. Kijk eens rond, want er zijn talloze leuke dozen te vinden.

Reageer op artikel:
Een speelkamer voor de kinderen: de do’s en don’ts
Sluiten