Een ski huis in de bergen, maar dan anders 

Wauw, dit is nog eens iets anders dan zo’n standaard houten skihut. ‘Nest’ is een ontwerp van het Italiaanse bedrijf Bicuadro Architecture. Alleen de buitenkant heeft al een gave authentieke look, maar ook vanbinnen is dit ontwerp aardig jaloersmakend. Met een heleboel gave meubels en fijne materialen en uitzicht op een winters wit landschap, gaat zelfs een niet-wintersporter geheid van deze winterse sport houden om hier te kunnen verblijven! En dan zijn dit alleen nog maar de digitale ontwerpen..

De ‘Nest’-woningen komen in de buurt van Salt Lake City, Utah te staan. Bij dit nieuwe concept draait het vooral om uniekheid, privacy en de moderne elementen van een ski huis in zo’n pittoreske omgeving. En wij kunnen je vertellen: dat contrast ziet er super gaaf uit. Kijk maar even mee..




Het lijkt alsof de voorkant van het ski huis uit twee aparte delen bestaat, maar dat is slechts illusie. De achterkant is namelijk rond, waardoor deze twee voorste delen aan elkaar verbonden worden. Hoe stoer: de buitenkant is gemaakt van een roestkleurig cortenstaal, waardoor ‘Nest’ een industriële look krijgt. Die look wordt ook doorgetrokken naar binnen!

Een klein detail: zulke hoge ramen moet je natuurlijk wel goed schoonhouden. Wij geven je tips voor glanzende ramen, zodat ook jouw huis van buiten mooi blijft.



Om het ski huis toch het typische skihut gevoel te geven, bedekken de architecten een deel van de muren met verticale houten planken. Wil je dat effect zelf ook creëren? Dat kan bijvoorbeeld door het plakken van hout op de muren. Het interieur bestaat uit een aantal gave industriële meubels, de bekende Eames Lounge Chair en een strakke betonvloer.

www.bicuadro.it