admin
admin Finds 10 juli 2014

Een simpele en ecovriendelijke manier om vliegen weg te jagen

Afgelopen week gaven we je al tips hoe je vervelende muggen weg kan krijgen uit huis. Maar ook vliegen kunnen reuze irritant zijn. Als je net lekker buiten zit te dineren, wil je niet dat er een dikke zwarte vlieg op je bord landt. Want weet jij veel waar die allemaal is geweest.

Nu kun je in de weer gaan met schadelijke insectensprays, maar daar wordt je bordje eten ook niet lekkerder van. Er blijkt een veel veiligere en super simpele oplossing te zijn. Wanneer je namelijk een plastic zak vult met water en deze ophangt in de buurt van waar je aan het eten bent, jaag je vliegen ook weg. Hoe dan? Hoor ik je denken.

Vliegen worden nerveus van de beweging van het water en de schaduw ervan. Het licht wordt gebroken door het water in de zak, waardoor de kleuren en beweging van de zak versterkt worden. De vlieg raakt hierdoor in verwarring en vliegt weg. De tip is een oud gebruik uit Mexico, dat vaak gebruikt wordt op voedselmarkten in stedelijke gebieden.

De in Nederland wonende designer José de la O speelde slim in op dit gebruik uit zijn vaderland. Een zak water in je tuin is niet echt een lust voor het oog, dus ontwierp hij de Anti-Fly Sphere. De druppel van handgeblazen glas heeft hetzelfde effect als de zak, maar is een stuk aantrekkelijker om te zien. Sterker nog, wij vinden het een aanwinst voor je tuin.

www.studiojosedelao.com

Reageer op artikel:
Een simpele en ecovriendelijke manier om vliegen weg te jagen
Sluiten