Een Scandinavisch huis met heel veel karakter

Deze grote vrijstaande woning in Zweden is eigenlijk een typisch Scandinavisch huis. Zowel het exterieur als het interieur hebben bijvoorbeeld voor een groot deel een witte basis. Toch heeft het interieur ook genoeg kleurrijke en karakteristieke elementen die het huis een rustieke feel geven. Bereid je voor op heel veel moois!

De woning is zo’n 183 vierkante meter groot en heeft zes kamers. Naast genoeg ruimte binnen heeft het huis uit 1909 ook een fijne grote tuin. Niet verkeerd!

Het huis heeft twee normale verdiepingen, een zolder en een kelder. De kelder zit een stukje boven de grond, waardoor de benedenverdieping iets hoger ligt dan normaal gesproken het geval zou zijn. Deze verdieping is een grote open ruimte die door natuurlijke grenzen is opgedeeld in vier verschillende zones. Hierdoor voelt het toch knus aan. Bij binnenkomst door de hal kijk je uit op de eethoek. Aan de ene kant van de eethoek maakten de bewoners een zithoek met lounge chairs. Hierachter zit de keuken. Aan de andere kant van de woonkamer zit nog een zithoek die meer bedoeld is om te relaxen en televisie te kijken.

De keuken is vrij basic, maar wel tijdloos. Dat komt onder andere door een aantal persoonlijke items die hier staan uitgestald. Benieuwd hoe je dit thuis ook kunt toepassen? Wij geven je drie tips.

Hoewel deze zithoek – zeker vergeleken met de andere zithoek – vrij wit is, voelt de ruimte wel warm aan. Dat komt onder andere door een aantal houten elementen en de plantjes. Daarnaast voegen de vachtjes, kussens en het vloerkleed zowel letterlijk als figuurlijk warmte toe.

Op de eerste verdieping zit naast de slaapkamers ook nog een zithoek met speelhoek voor de kinderen en home office voor de volwassenen. Deze ruimte heeft onder andere extra karakter door een stukje bakstenen muur. Daarnaast betimmerden ze op een deel van de muren oude houten planken die ze in stijl van de rest van de ruimte wit verfden. De smalle trap biedt toegang tot de zolder mét logeerkamer.

De logeerkamer is al vrij compact en heeft ook nog eens een schuin plafond. Dat kan best lastig zijn met inrichten. Herkenbaar probleem? Met deze tips overwin je alle struggles.

Ook de kinderkamer is typisch Scandinavisch. Hoewel de kamer genoeg elementen heeft die wij ook best in onze eigen slaapkamer zouden willen, is de ruimte wel speels genoeg. Wil je thuis ook een Scandinavische touch geven aan de kinderkamer? Houd de basis wit, en maakt de kamer speels door goede accessoires.

www.lundin.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een Scandinavisch huis met heel veel karakter
Sluiten