Een Scandinavisch appartement met prachtige lichtblauwe keuken

Binnenkijken één van onze favoriete bezigheden. We halen veel inspiratie uit verschillende huizen, maar stiekem zijn we ook gewoon enorm nieuwsgierig. Ook dit appartement zit weer bomvol leuke styling ideeën. Het meest opvallende is misschien wel dat de woonkamer heel neutraal is qua kleur, terwijl de lichtblauwe keuken juist weer kleur toevoegt aan het geheel.

We wisten natuurlijk al dat Scandinaviërs een perfect gevoel voor styling hebben, maar dit appartement bewijst het nog eens. Met lichte kleuren en veel natuurlijke materialen ontstaat een fijne sfeer.

roomed-scandinavisch-woonkamer-2
roomed-scandinavisch-woonkamer-3
roomed-scandinavisch-woonkamer-1

In deze woonkamer voel je je meteen thuis. Door veel wit te gebruiken voelt de kamer erg ruim en fris aan. Met een mooi groot vloerkleed en natuurlijke materialen voeg je wat warmte toe.

Boven de salontafel hangt de Koushi lamp (of een zelfgemaakt variant daarop) en op een standaard staat de Pachira, ook wel geluksboom genoemd.

roomed-scandinavisch-eethoek-2
roomed-scandinavisch-eethoek-3
roomed-scandinavisch-eethoek-1

Het eerste wat opvalt aan deze eethoek is de kunst aan de muur. In het gehele appartement wordt overigens een statement gemaakt met kunst. De bordeauxrode takken op tafel zorgen voor een beetje kleur in deze eethoek.

roomed-scandinavisch-slaapkamer-5
roomed-scandinavisch-slaapkamer-1

>>Infographic: het juiste vloerkleed voor jouw slaapkamer of woonkamer

roomed-scandinavisch-slaapkamer-2
roomed-scandinavisch-slaapkamer-3
roomed-scandinavisch-slaapkamer-4

De vloer in dit appartement heeft een witte finish wat we vaker zien bij Scandinavische interieurs. Het mooie vloerkleed in de slaapkamer krijgt hierdoor wat extra aandacht. Met design items op de vensterbank zoals de hand van HAY wordt de kamer wat persoonlijker gemaakt. Een open kledingkast is erg gewaagd, niet iedereen is immers zo geordend en je loopt hierbij ook het ‘gevaar’ dat kleding stoffig wordt. Maar hier staat het erg stijlvol.

roomed-scandinavisch-keuken-1
roomed-scandinavisch-keuken-3
roomed-scandinavisch-keuken-4
roomed-scandinavisch-keuken-5

Ook de lichtblauwe keuken behoort tot de hoogtepunten van dit huis. Met de witte kastjes en de zwart-witte tegelvloer voelt de keuken een beetje ‘ouderwets’, maar in combinatie met vintage meubels en een Marokkaanse lamp is de ruimte juist heel eigentijds.

roomed-scandinavisch-badkamer-3
roomed-scandinavisch-badkamer-2
roomed-scandinavisch-badkamer-1
roomed-scandinavisch-hal-2
roomed-scandinavisch-hal-3
lichtblauwe keuken

De hal is de plek waar je binnenkomt en dus dé plek waar de eerste indruk wordt gewekt. Daarom is he belangrijk om juist aan deze ruimte wat aandacht te besteden. Dat is hier zeker gebeurd. De sidetable met een ronde spiegel erboven zorgt voor een leuk effect en daarnaast hebben ronde spiegels nog meer verborgen functies.

roomed-scandinavisch-balkon-2
roomed-scandinavisch-balkon-1

Op het kleine balkon is de ruimte goed besteed. Door een hoekbank neer te zetten kunnen veel mensen op het balkon zitten en hou je toch genoeg ruimte over voor een tafeltje. De bank op het balkon is in dezelfde kleur als de lichtblauwe keuken. Hierdoor creëer je weer eenheid. Leg wat leuke kussens en plaids neer zodat je nog langer van de buitenlucht kunt genieten.

>> tips voor een klein balkon!

entrancemakleri.se

Reageer op artikel:
Een Scandinavisch appartement met prachtige lichtblauwe keuken
Sluiten