Een ruim appartement in Sao Paulo met een knusse sfeer

Dat wonen in Sao Paulo een feestje kan zijn zagen we al eerder. En ook dit appartement in Sao Paulo laat zien hoe lekker het leven in deze Braziliaanse stad kan zijn. De bewoners gaven Coletivo Arquitetos de opdracht om van een klassiek appartement een modern huis te maken. Het appartement heeft een woonoppervlak van 500 vierkante meter. Inrichten lijkt zo een eitje, maar in feite was het juist vanwege de vele ruimte best een uitdaging. Desondanks is het de architecten gelukt om een gezellig én stijlvol interieur te ontwerpen.

Dat Sao Paulo vol gave huizen staat, wisten we eigenlijk al. Kijk maar even naar dit huis met maar liefst twee keukens: eentje binnen en eentje buiten in de enorme tuin bevindt.

Als je naar de woonkamer kijkt heb je niet het idee dat het een gigantische ruimte is. Toch is de kamer vrij ruim. Doordat de architecten verschillende zithoeken hebben gemaakt lijkt de ruimte alleen een stuk kleiner. De zithoeken vormen een soort eilandjes met elk een eigen styling. Als je zelf zo’n bofkont bent met een groot huis is het dus slim om de grote ruimtes in huis niet één functie te geven. Kun je nog meer hulp gebruiken om een grote ruimte gezellig in te richten, lees dan deze zeven tips!

Het nadeel van al die losse zithoeken is natuurlijk dat ze fysiek niet van elkaar gescheiden zijn. Dat kan onhandig zijn als jij een actiefilm aan het kijken bent, terwijl de rest van de familie met elkaar aan het praten is. Daarom hebben de architecten een schuifwand in de kamer geplaatst, waarmee de ruimte simpel in tweeën gedeeld kan worden.

In Brazilië kan je niet zonder een goed dakterras. Het terras van dit appartement in Sao Paulo is zo ontworpen dat het beschermt tegen de felle zon en door al het groen lijkt het bijna alsof je in een tuin zit. De grote ramen zorgen voor een connectie tussen binnen en buiten én zodoende lijkt het interieur ook een stukje groener.

Hoewel we de slaapkamer geweldig vinden zijn we het meest enthousiast over de LCW chair van Eames. De stoel stamt al uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Maar door het tijdloze ontwerp past de stoel nog perfect in een modern interieur. Wil je meer lezen over dit houten designwonder? Check dan het artikel dat we hier over schreven!

Enthousiast over dit appartement in Sao Paulo en benieuwd naar meer Braziliaanse wooninspiratie? Deze betonnen villa staat vol met kleurrijke kunst én heeft een geweldige tropische tuin!

design-milk.com

Reageer op artikel:
Een ruim appartement in Sao Paulo met een knusse sfeer
Sluiten