Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 11 jun 2018

Een prachtig, duurzaam huis dat lijkt op een silo

Wij houden ervan als bijzondere architectuur ons doet denken aan gebruiksvoorwerpen of elementen uit de natuur. Zoals dit huis in Mexico waarvan de buitenkant net lijkt op een bijenkorf, of dit te gekke appartementen complex dat de bouw heeft van een potje Jenga dat gedoemd lijkt om te mislukken. De architecten van Caraa gooiden het weer over een heel andere boeg. Zij ontwierpen namelijk een prachtig, duurzaam huis dat lijkt op een oude silo!

Dit bouwwerk is dus geïnspireerd op een silo, maar er zijn dus ook mensen die echt in een voormalige graansilo wonen. Kijk hier maar even.

Het ziet er te gek uit, een buitenkant van golfplaten. Maar dit materiaal heeft ook nog een bijkomend voordeel…

Het futuristische huis is gebouwd op een fundering van gewapend beton. De muren zijn gemaakt van steen, die weer zijn bekleed met witte golfplaten. Hierdoor wordt is het huis goed geïsoleerd en blijft de warmte binnen op koude dagen. De moderne look van het huis steekt prachtig af tegen de omliggende groene natuur.

Naast het huis is een te gekke garage gebouwd, een droom voor elke auto liefhebber! De garage bestaat uit een groot glazen venster, zodat de auto ook vanuit het huis goed te zien is.

Aan de buitenkant bestaat het huis uit ronde muren. Dat is mooi, maar qua interieur kan het knap lastig zijn. Middenin het huis is een binnentuin gecreëerd, wat zorgt voor extra licht maar ook voor haakse muren waar eventueel kasten tegen geplaatst kunnen worden.

Heb je thuis ook ronde muren? Wij geven je tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je huis. Bekijk hier het artikel.

Benieuwd naar meer bijzondere bouwwerken? Bekijk dan ook eens deze artikelen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
Een prachtig, duurzaam huis dat lijkt op een silo
Sluiten