Inspiratieboost: creëer een plantenhoek in huis

We blijven het herhalen: je kunt nooit genoeg planten en bloemen in huis hebben. Elk interieur wordt namelijk gewoon simpelweg een beetje beter door de toevoeging van een flink stel planten. Wij hebben weer een héle fijne nieuwe manier ontdekt om die dosis groen een mooi plekje te geven in huis. En die delen we natuurlijk graag met jullie. Aanschouw: de plantenhoek!

>> Lees ook: 4 redenen om nóg meer planten in huis te halen

Het concept is super simpel: kies een hoek in huis, creëer verschillende hoogtes (denk aan krukjes, bankjes, vensterbanken) en zet het vervolgens helemaal vol met planten. Wij hebben ter inspiratie de mooiste voorbeelden alvast voor je op een rij gezet. Enjoy!

Bron: The Loft

Mix and match is de sleutel tot de mooiste plantenhoek. Kies verschillende soorten planten in verschillende hoogtes. Voor wat variatie qua kleur kun je er bijvoorbeeld ook een paar van deze planten met roze bladeren tussen zetten. Ook kun je experimenteren met verschillende bloempotten en plantenstandaarden.

Bron: Fonq

Ook een perfecte basis voor een plantenhoek: een barcart. Wij maakten al eerder een lijstje met de allermooiste voorbeelden van barcarts vol met planten, die kun je hier nog even checken!

CREATE THIS LOOK
Je plantenhoek is momenteel niet compleet zonder een mooie Calathea, Monstera, olifantsoor of de Pilea Peperomioides (pannenkoekenplant). Zit je een beetje krap bij kas en ben je liever geen vermogen kwijt aan een dosis planten om je lege hoek op te vullen? No worries, deze kamerplanten zijn heel stijlvol en kosten nog geen tien euro!