Een opvallend modern huis in een karakteristiek straatje

Dit moderne huis in Zweden is letterlijk tussen de bestaande huizen gezet. De kavel stond al leeg sinds medio 1900. Architectenbureau Elding Oscarson koos voor een minimalistisch en modern ontwerp om zo juist de nadruk op het karakteristieke straatje te leggen.

Het huis is nog geen 5 meter breed en staat in het dorpje Landskrona, dat niet altijd een fijne plek was om te wonen. Nu is het dorp echter flink in opmars en met het strand dichtbij is de ligging lang niet gek.

Het huis wordt Townhouse, ofwel dorpshuis, genoemd. Dit omdat het huis echt staat voor de opkomende buurt. Het huis heeft een oppervlakte van 75 vierkante meter en voelt ruim aan door de lichtinval en de minimalistische inrichting.

Het huis heeft veel rechte hoeken en daarom is het een goed idee om dit af te wisselen met ronde items. Hier is gekozen voor een ronde tafel voor een fijn contrast.

Doordat het huis wit is, voelt het een stuk groter dan het is. Dat én de grote raampartij zorgen voor een ruimtelijk effect.

Tip: zo laat jij je huis groter lijken.

Op de mezzanine vindt je de woonkamer. De mooie boekenwand maakt het interieur warm en persoonlijk. Hoe fijn is ook die zithoek in het venster? Met deze tips kan ook jij heel gemakkelijk een leeshoekje thuis creëren.

Op de bovenste verdieping is een slaapkamer aan de ene kant, en een badkamer en dakterras aan de andere kant. Via een brug kun je naar beide ruimtes. Door het midden open te laat ontstaat een ruimtelijk gevoel. Verder is de bovenste verdieping ook minimalistisch ingericht, wat zorgt voor rust.

Net als in deze voormalige fabriek is het kantoor in dit huis in een aparte ruimte gemaakt. Achter in de tuin is een kleine ruimte als werkplek ingericht.

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar dit huisje in Rotterdam dat net als dit moderne huis tussen de bestaande bouw is ‘geplant’. Het huis is gemaakt van bouwafval en is dus met recht duurzaam te noemen.

architizer.com