Een open huis tussen de pijnbomen in Argentinië

Veilig verscholen tussen de pijnbomen van een bos in Argentinië staat een bijzonder open huis. Neem dat ‘open’ maar letterlijk, want je kunt het huis zo binnenlopen. De begane grond bestaat namelijk vooral uit een grote veranda of open woonkamer, die je zo binnenvalt. In Nederland is zoiets ondenkbaar, maar in Argentinië staat de temperatuur én de beschutte omgeving dit gewoon toe.

De credits voor dit gave ontwerp gaan naar ATV Arquitectos, een Argentijns architectenbureau. De ontwerpers maakten het huis zo dat het optimaal in de omgeving past. De natuur speelt dan ook een grote rol in het open huis.

Voor het huis hoefde geen enkele boom te wijken. De pijnbomen groeien dan ook gewoon door de vloer heen. In dit geval komen de bomen niet daadwerkelijk het huis binnen, maar in deze huizen groeien de bomen daadwerkelijk dwars door het plafond!

Het huis bestaat uit twee verdiepingen. Beneden is het grootste deel een veranda; boven bevinden zich voornamelijk de privéruimtes, zoals de slaapkamer. Ook hier beleef je de omgeving volop. De grote ramen maken dat je overal in huis ervaart dat je middenin het bos zit.

De natuurlijke omgeving komt ook weer terug in het materiaalgebruik. Wanden en daken zijn bekleed met hout en verder is gekozen voor een betonnen constructie. De combinatie van warm hout en grijs beton zorgt voor een rustige, simplistische uitstraling.

Houd jij van de simplistische look van dit open huis en zou je die rust thuis ook willen doorvoeren? Ga voor een minimalistisch interieur. Wij helpen je vast op weg met vijf tips.

atvarquitectos.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een open huis tussen de pijnbomen in Argentinië
Sluiten