Een modern huis met een zwart-wit interieur én exterieur

Toen Atelier M+A dit project onder handen nam, zag het gebouw er alles behalve nieuw uit. Het pand is al vijftig jaar oud en moest nodig gerenoveerd worden tot modern huis met veel natuurlijk zonlicht en ventilatie. Het huis staat in Singapore en aangezien het daar nogal warm kan zijn, was vooral die ventilatie broodnodig. De ontwerpers van Atelier M+A losten dit op door een binnenplaats te maken. Op die manier wordt het huis ook direct meer verlicht door de zon. Win-win dus!

De ontwerpers kozen voor continuïteit in het ontwerp. Zowel vanbinnen als vanbuiten heeft het huis namelijk dezelfde look: witte vlakken met zwarte lijsten.

Eerder was de woning veel te donker. Dat losten de ontwerpers op door het interieur wit te maken. Het licht dat nu binnenvalt wordt zo nog extra gereflecteerd door de glanzend witte vloeren en muren in huis. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat het huis groter lijkt.

De schuifdeuren naar buiten kunnen helemaal opengeschoven worden. Zo wordt direct het ventilatieprobleem opgelost en kan elk briesje het huis in.

Omdat een zwart-wit interieur best wel kil kan worden, brachten de ontwerpers ook houten elementen in huis. Dit zie je bijvoorbeeld aan de meubels én verschillende vloeren (zowel binnen en buiten) zijn van hout.

Dus onthoud: met hout maak je de ruimte warmer en sfeervoller!

Een ander modern huis in Singapore, maar dan net even anders, zie je in dit artikel.

design-milk.com

Reageer op artikel:
Een modern huis met een zwart-wit interieur én exterieur
Sluiten