Een modern houten huisje middenin een hotelkamer

Het Berlijnse hotel The Michelberger heeft een behoorlijke transformatie ondergaan. Het hotel vroeg meerdere ontwerpers om de kamers een goede upgrade te geven. Nu kennen we het idee van een houten huisje of bedstee vooral uit hippe kinderkamers, maar ontwerper Sigurd Larsen pakte het nét even anders aan. Hij ontwierp een modern houten huisje dat middenin de hotelkamer staat.

De nieuwe kamers in het hotel hebben verschillende thema’s gekregen: Cosy, Loft, Luxus, Hideout, Band en ‘The Big One’. Larsen nam het thema Hideout voor zijn rekening.

hotelkamer
hotelkamer
the-garden-house-michelberger-hotel-sigurd-larsen-room-304-house-of-doors-berlin-germany_dezeen_936_4

Het houten huisje scheidt de slaapkamer, het zitgedeelte en de badkamer van elkaar. We moeten toegeven dat dit natuurlijk een veel leukere manier is om een suite in te richten dan de normale hotelvertrekken die we vaker tegenkomen. De hotelkamer heeft het gevoel van een open loft, maar door de houten constructie hebben de hotelgasten toch veel privacy.

hotelkamer

In het huisje is de slaapkamer gesitueerd, maar ook een sauna, het toilet en een klein keukentje. Niet verkeerd toch?

hotelkamer

Larsen hoopt dat de hotelgasten zich door dit ontwerp thuis voelen. Daarom is er vooral gekozen voor lichte kleuren en natuurlijke materialen. Door de lichte kleuren wordt de ‘openheid’ van de kamer behouden maar het geheel heeft toch een cozy feeling!

De andere kamers zijn ook zeker een kijkje waard. Bekijk hier de website van het hotel!

michelbergerhotel.com

Reageer op artikel:
Een modern houten huisje middenin een hotelkamer
Sluiten