Een minimalistisch paviljoen met uitzicht over de Middellandse Zee

Dankzij al die buitenlandse inspirerende projecten zitten wij op de redactie het merendeel van de week met ons hoofd ver buiten Nederland. Maar kun je het ons kwalijk nemen? Met dit project vast niet: architect Philipp Bretschneider van H5 Architekten heeft namelijk op het Spaanse eiland Mallorca een paviljoen ontworpen vanwaar je uit alle hoeken uitzicht hebt over zee.

Het paviljoen is ontworpen voor een grote familie, die al een vakantiehuis op het eiland heeft. De architect werd gevraagd om een kleiner paviljoen te ontwerpen, waar zij kunnen uitrusten, eten en genieten van het uitzicht.

paviljoen

paviljoen

Vanwege de pittoreske omgeving koos de architect voor een minimalistisch ontwerp. Hij maakte gebruik van natuurlijke materialen, voornamelijk staal en hout, en zorgde er zo voor dat het ontwerp strak werd, maar ook rust geeft. In eerste instantie zou hij werken met de materialen beton en hout, maar gaandeweg kwam hij erachter dat hij met staal een meer ‘nederige’ look kon creëren.

paviljoen

paviljoen

De twee horizontale oppervlakten lijken op een soort ‘sandwich’, waardoor het uitzicht gekaderd wordt. Ook is het paviljoen op de rand van een kleine afgrond geplaatst, zodat de familie zoveel mogelijk zicht heeft op de omgeving .

paviljoen

paviljoen

De glazen wand dient als handsteun en ter veiligheid. Doordat er geen rand op is geplaatst, lijkt het net alsof de wand er niet is en stoort dit dus niet wanneer je van het uitzicht geniet. Fijn! Zo kun je tijdens een borrel, het avondeten of in de ochtend met yoga heerlijk tot rust komen met zicht op de Middellandse Zee.

paviljoen

paviljoen

Benieuwd naar meer van zulke projecten in Spanje? Check onderstaande artikelen:

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Een minimalistisch paviljoen met uitzicht over de Middellandse Zee
Sluiten