Inspiratieboost: een minimalistisch kledingrek in de slaapkamer (en zo houd je het opgeruimd)

Inspiratieboost: een minimalistisch kledingrek in de slaapkamer (en zo houd je het opgeruimd)

Een minimalistisch kledingrek in je slaapkamer is niet alleen handig, maar is ook nog eens – mits goed gestyled – een leuk decoratie item. Dus gooi je kleding niet meer op die ene stoel, maar houd je lievelingsjurkje kreukvrij met een stijlvol kledingrek.

Wij geven je inspiratie én een aantal guidelines over hoe je jouw rek opgeruimd en minimalistisch houdt.

Westelm
Style box

Je kan voor verschillende kledingrekken kiezen en het zo simplistisch maken als je zelf wil. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hangende buis zoals hierboven? Of ga met grovere stalen buizen voor een meer industriële look. Hout maakt het juist weer natuurlijker en oogt klassiek.

vtwonen

Tip: voor een zo’n strak mogelijke look, kun je het beste kiezen voor dezelfde hangers. Zo zijn gouden of bronzen hangers van staal helemaal trendy!

Style me pretty

Hoe houd je het opgeruimd?
Omdat een kledingrek open en bloot is, kan het snel rommelig ogen. Houd daarom rekening met onderstaande punten, om jouw rek zo minimalistisch en opgeruimd mogelijk te krijgen:

  • Hang je rek niet te vol. Als je geen andere opbergruimte hebt, heb je geen keus – maar als je dit wel hebt, is het het beste om alleen jouw key items aan een kledingrek te hangen.
  • Sorteer op kleur. Dit ziet er meteen opgeruimder uit.
  • Sorteer op lengte.
  • Wissel mee met de seizoenen. Die lange, grote winterjas hoeft echt niet aan je rek te hangen als het zonnetje buiten heerlijk schijnt.
The Design Chaser