Een loft met open indeling en tóch genoeg privacy

Veel appartementen worden ‘loft’ genoemd, zelfs wanneer er stiekem toch wat muren zijn geplaatst om iets meer privacy te creëren. Maar eigenlijk kun je een huis pas een loft noemen wanneer de indeling helemaal open is en wanneer er hoogstens een glazen wand of paneelgordijn geplaatst is. Deze loft in Oekraïne voldoet aan deze eigenschap en heeft daarnaast door de vele betonnen elementen ook een fijne industriële look.

De architecten van 2bGroup hebben de loft slim ingedeeld. Verschillende ruimtes worden van elkaar gescheiden door middel van lage kasten en halfhoge betonnen muren.

loft
loft

Bij de zithoek is een halfhoge betonnen muur geplaatst. Achter deze muur is een home office gemaakt. Handig, want dan staat de werkplek niet zo in het zicht! Door het muurtje wordt de is er ook een scheiding gecreëerd tussen de zithoek en de eerste slaapkamer.

loft
loft

Hoe cool zijn deze lampen! Naast dat ze de eye catcher van de slaapkamer zijn, zijn ze ook vanaf de zithoek nog goed te zien. De snoeren zijn niet weggewerkt, maar door het grafische lijnenspel juist onderdeel geworden van het interieur. Bekijk dit artikel voor nog meer voorbeelden van kunstige kabels en snoeren!

loft

>> Zo creëer je de walk-in closet uit je dromen

loft
loft
loft

Als goede tegenhanger van het vele beton bestaat de keuken uit hout. Door dit verschillende materiaal en door de keuken te plaatsen op een betonnen verhoging worden ook hier de ruimtes weer op een slimme manier van elkaar gescheiden.

loft
loft

Naast de vele industriële materialen als beton, hout en baksteen is er gelukkg ook nog wat kleur toegevoegd. Een een vleugje okergeel is wat ons betreft altijd een goed idee!

decoholic.org

Reageer op artikel:
Een loft met open indeling en tóch genoeg privacy
Sluiten