Een lichte, compacte studio vol pasteltinten en bijzondere kunst

Deze compacte studio is slechts vijfenveertig vierkante meter groot. Toch lijkt de ruimte een stuk groter en hebben de bewoners zelfs een ware walk-in closet! Naast een volledig witte basis, kozen de bewoners voor een kleurenpallet vol pasteltinten en hingen ze een aantal bijzondere kunstwerken op die het eenkamerappartement heerlijk persoonlijk maken.

Hoewel de ruimte dus niet heel groot is, hebben de bewoners alles wat ze nodig hebben. Aangezien de basis inclusief vloer volledig wit is, voelt het appartement ruimer dan dat het is. Daarnaast hebben de bewoners geluk dat een deel van het plafond hoger is en skylights heeft, waardoor er lekker veel licht binnenkomt. Woon je zelf ook in een studio of eenkamerappartement? Met onze tips wordt handig indelen een piece of cake!

De compacte studio heeft voor zo’n kleine ruimte heel veel raampartijen. Dat kan een uitdaging zijn met inrichten, maar in dit geval is het ook heel handig omdat het appartement door al het natuurlijke licht veel opener en groter voelt. De zithoek, keuken en eethoek zitten in een ruimte. Achter deze ruimte lieten de bewoners een deel afsluiten met een muur, waarachter de slaapkamer, badkamer en walk-in closet verstopt zitten. Om het lichte kleurenpallet een beetje te doorbreken hingen ze in de woonkamer een groot kunstwerk aan de muur die in dit geval echt een statement maakt.

In plaats van gesloten keukenkastjes aan de muur, hingen de bewoners hier planken op. Hierdoor blijft de ruimte de open sfeer behouden. Lijkt dit jou zelf ook wel wat? We zetten zes stijlvolle alternatieven voor keukenkastjes voor je op een rijtje.

Door de zachte kleurtjes is de zithoek super lieflijk. Om wat levendigheid toe te voegen, kozen de bewoners ervoor om de stoelen in verschillende kleuren te verven. Daarnaast maakten ze de eethoek persoonlijk door ook hier kunst op te hangen. Fan van deze eethoek in pasteltinten? Shop the look hier.

Het muurtje waarachter de slaapkamer, badkamer en walk-in closet zitten, lieten de bewoners expres niet tot het hoge plafond lopen. Hierdoor hebben ze bovenop nog wat ruimte over. Deze richtten ze in als extra knusse zithoek. Zelf ook zo’n soort plekje over? Gebruik het bijvoorbeeld als extra slaapruimte.

www.vaningen.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een lichte, compacte studio vol pasteltinten en bijzondere kunst
Sluiten