Een licht huis met een jaloersmakende marmeren vloer

Houd je van lichte interieurs, neutrale tinten en marmer? Dan ga je dit huis geweldig vinden. De architecten van Form Bureau kregen de opdracht om het huis te renoveren. Zij maakten er een heerlijk licht en huiselijk verblijf van met een marmeren vloer in de keuken en een interieur om jaloers van te worden.Herkenbaar? Wij geven je een paar tips om die huizen jaloezie tegen te gaan.

In basis is het huis wit en clean, maar door de accessoires krijgt het toch een warme uitstraling. Veel licht, natuurlijke tinten en de verschillende kleuren grijs zijn de elementen die deze warmte creëren. Verlichting speelt ook een bijzondere rol in dit huis. Kijk maar even mee..

De zithoek is als een kuip in de woonkamer gemaakt. Hierdoor geven de architecten de zithoek direct een cosy sfeer en krijg je het idee dat je er echt ‘samen komt’.

De bijzondere muur waar de televisie aan hangt, valt direct op. In eerste instantie lijkt het een grillige wand te zijn, maar wanneer je dichterbij komt, zie je dat de muur bestaat uit duizenden kiezelstenen!

Het meest gave aan dit huis vinden wij zonder twijfel de marmeren vloer in de keuken. Normaal gesproken kan marmer nog weleens over the top zijn, maar omdat de rest van het interieur qua tinten rustig en licht is, maakt de vloer hier juist een heel elegante indruk.

Boven de eettafel hangen vier prachtige Ay Illuminate lampen, die ons erg doen denken aan een wensballon.

Elders in huis is nog een zithoek gemaakt met een bohemian feel. Zo’n sfeer creëer je al gauw met tapijten, kussens en zitzakken op de vloer. Een lage tafel van natuurlijk materiaal erbij en je zit goed! Meer inspiratie voor een subtiele bohemian sfeer in huis vind je hier.

In tegenstelling tot de rest van het huis is bovenstaande badkamer juist heel donker, wat eigenlijk wel heel gaaf is. Contrast is áltijd een goed idee.

Leuk idee: hang de handdoekjes aan een zwevende tak aan het plafond!

Of maak zelf een hangend kledingrek van een gevonden tak. Deze DIY laat zien hoe.

www.behance.net